Šport > Košarka
27 ogledov

Rusinje na evropskem vrhu

Rusija, evropsko prvenstvo EPA
Rusinje so v nedeljo v Lodžu po zmagi nad Turčijo (59:42) v finalu evropskega prvenstva še tretjič osvojile naslov najboljših košarkaric stare celine. V malem finalu so bile Francozinje boljše od Čehinj.

V Lodžu se je v nedeljo s finalom končalo žensko evropsko prvenstvo v košarki. Nove evropske prvakinje so postale Rusinje, ki so v finalu z 59:42 premagale Turčijo. Nekdanje prvakinje Francozinje so osvojile bronasto kolajno. V malem finalu so bile boljše od reprezentance Češke (63:56).

Rusinje so se z zmago na prvenstvu neposredno kvalificirale na poletne olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto v Londonu.

Rusinje, šestkratne finalistke evropskih prvenstev, so osvojile tretji naslov najboljših košarkaric stare celine. Veliko presenečenje prvenstva ekipa Turčije, ki je izločila branilke naslova Francozinje, je s srebrom osvojila svoje sploh prvo odličje na EP.

Najboljša igralka finala je bila Marija Stepanova z 18 koši in 12 skoki, najkoristnejša igralka prvenstva Jelena Daniločkina pa je dodala 12 košev. V turški ekipi je edina dvomestno število košev dosegla Birsel Vardarli (10).

Naslednje prvenstvo bo čez dve leti v Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.