Ruski klub odpovedal priprave v Turčiji

Foto: Žurnal24 main Simbolična fotografija.
Foto: Žurnal24 main Simbolična fotografija.
Stopnjevanje napetosti med Rusijo in Turčijo zaradi sestreljenega vojaškega letala na meji s Sirijo se je odrazilo tudi pri načrtovanju priprav ruskih nogometnih klubov.
Oglej si celoten članek

Turška sredozemska obala je v zadnjih letih pripravljalna baza ruskih nogometašev v zimskem obdobju, kar pa se bo spremenilo. Rostov je tako že odpovedal priprave v Turčiji.

Ruski nogometni prvoligaš Rostov je po sestrelitvi ruskega reaktivca odpovedal odhod njegovih igralcev na januarski pripravljalni tabor v Turčijo, je danes sporočil namestnik predsednika kluba Aleksander Šikunov. Namesto v Antalyji se bodo ruski nogometaši sončili in pripravljali na Cipru, v Španiji ali Izraelu, kar bi lahko bile primernejše lokacije za ruske nogometne klube.

Rusko zunanje ministrstvo je ruskim državljanom odsvetovalo potovanje v Turčijo, potem ko so turška letala zaradi domnevne kršitve turškega zračnega prostora sestrelila ruski bombnik med vojaško operacijo v bojo proti islamskim skrajnežem v Siriji.

Rostov je prvi klub, ki se je odločil za spremembo ustaljenega programa med zimskim tekmovalnim premorom. Bržkone bodo sledili tudi drugi, še zlasti po priporočilih ruskega zunanjega ministrstva. O odpovedi zimskega turškega pripravljalnega tabora tako razmišljajo še v enem prvoligašu Amkarju iz Perma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.