Šport > Nogomet
40 ogledov

Ruski klub odpovedal priprave v Turčiji

Maribor Jerez trening Evropska liga šestnajstina finala igrišče zelenica Žurnal24 main Simbolična fotografija.
Stopnjevanje napetosti med Rusijo in Turčijo zaradi sestreljenega vojaškega letala na meji s Sirijo se je odrazilo tudi pri načrtovanju priprav ruskih nogometnih klubov.

Turška sredozemska obala je v zadnjih letih pripravljalna baza ruskih nogometašev v zimskem obdobju, kar pa se bo spremenilo. Rostov je tako že odpovedal priprave v Turčiji.

Ruski nogometni prvoligaš Rostov je po sestrelitvi ruskega reaktivca odpovedal odhod njegovih igralcev na januarski pripravljalni tabor v Turčijo, je danes sporočil namestnik predsednika kluba Aleksander Šikunov. Namesto v Antalyji se bodo ruski nogometaši sončili in pripravljali na Cipru, v Španiji ali Izraelu, kar bi lahko bile primernejše lokacije za ruske nogometne klube.

Rusko zunanje ministrstvo je ruskim državljanom odsvetovalo potovanje v Turčijo, potem ko so turška letala zaradi domnevne kršitve turškega zračnega prostora sestrelila ruski bombnik med vojaško operacijo v bojo proti islamskim skrajnežem v Siriji.

Rostov je prvi klub, ki se je odločil za spremembo ustaljenega programa med zimskim tekmovalnim premorom. Bržkone bodo sledili tudi drugi, še zlasti po priporočilih ruskega zunanjega ministrstva. O odpovedi zimskega turškega pripravljalnega tabora tako razmišljajo še v enem prvoligašu Amkarju iz Perma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.