Ruski komite napovedal tožbo na CAS

Foto: EPA
Foto: EPA
Ruski olimpijski komite se je zaradi suspenza atletov, ki ne smejo nastopiti na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, odločil za tožbo na Mednarodnem športnem razsodišču v Lozani.
Oglej si celoten članek

Kot poroča agencija Tass, so tožbo, CAS bo zadevo obravnaval 19. julija, podprli tudi številni športniki. Komite in športniki so mnenja, da skupinski suspenz ni rešitev.

Mednarodna atletska zveza je zaradi velike razširjenosti in sistemskega dopinga 17. junija potrdila suspenz vseh ruskih atletov, ki ne bodo smeli nastopiti na igrah in tudi že na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnji teden v Amsterdamu.

Mednarodni olimpijski komite je odločitev IAAF sicer nekoliko omilil in dovolil nastop tistim ruskim atletom, ki so bili v tujini deležni stalnih preverjanj, a med vrhunskimi atleti sta zaenkrat na spisku le dva takšna.

Pri IAAF so že napovedali, da bodo zaradi odločitve Casa spremenili zadnji možni rok za prijavo športnikov na olimpijskih igrah, ki je zdaj 18. julij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.