Šport
28 ogledov

Ruski komite napovedal tožbo na CAS

rusija zastava olimpijski krogi oi 2016 EPA
Ruski olimpijski komite se je zaradi suspenza atletov, ki ne smejo nastopiti na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, odločil za tožbo na Mednarodnem športnem razsodišču v Lozani.

Kot poroča agencija Tass, so tožbo, CAS bo zadevo obravnaval 19. julija, podprli tudi številni športniki. Komite in športniki so mnenja, da skupinski suspenz ni rešitev.

Mednarodna atletska zveza je zaradi velike razširjenosti in sistemskega dopinga 17. junija potrdila suspenz vseh ruskih atletov, ki ne bodo smeli nastopiti na igrah in tudi že na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnji teden v Amsterdamu.

Mednarodni olimpijski komite je odločitev IAAF sicer nekoliko omilil in dovolil nastop tistim ruskim atletom, ki so bili v tujini deležni stalnih preverjanj, a med vrhunskimi atleti sta zaenkrat na spisku le dva takšna.

Pri IAAF so že napovedali, da bodo zaradi odločitve Casa spremenili zadnji možni rok za prijavo športnikov na olimpijskih igrah, ki je zdaj 18. julij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.