Ruski reprezentant želel obračunati s Hrvatom

Foto: Profimedia
Ruskemu napadalcu ni bila všeč poteza hrvaškega branilca.
Oglej si celoten članek

Hrvaška je v četrtfinalu svetovnega prvenstva po streljanju enajstmetrovk izločila gostiteljico Rusijo. Eden izmed junakov takratnega hrvaškega uspeha je bil branilec Domagoj Vida, ki je v polno zadel že v podaljšku, nato pa je bil natančen tudi pri izvajanju strelov z bele točke.

Po tekmi je Vida uspeh nad Rusijo proslavil z videom, v njem je v družbi z Ognjenom Vukojevićem, ki si je prav tako nekaj časa služil kruh z igranjem pri kijevskem Dinamu, vzklikal "slava Ukrajini". Hrvaška nogometna zveza se je opravičila Rusom, Vukojević je bil suspendiran, Vida pa je bil opozorjen tudi s strani Fife. Njegovo dejanje je sicer razbesnelo številne Ruse.

Artem Džjuba, eden najboljših ruskih nogometašev na svetovnem prvenstvu, je bil tako besen, da je želel obračunati s Hrvatom. "Čustva so mi bila pomešana. Na eni strani so me Hrvatje navdušili z igro, po drugi pa sem bil besen zaradi poteze, ki sta si jo privoščila Vida in Vukojević. Popolnoma sta nas znervirala. Najprej sem želel steči iz avtobusa in zabiti Vido v tla," je za spletno stran svojega Zenita dejal napadalec.

Rusija je sicer leta 2014 po podca ukrajinskega predsednika Viktorja Janukoviča Ukrajini odvzela krimski polotok, kasneje pa je z orožjem podprla tudi separistične težnje ruskih prebivalcev vzhodnem delu Ukrajine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.