Šport > Nogomet
2550 ogledov

Ruski reprezentant želel obračunati s Hrvatom

Ruskemu napadalcu ni bila všeč poteza hrvaškega branilca.

Hrvaška je v četrtfinalu svetovnega prvenstva po streljanju enajstmetrovk izločila gostiteljico Rusijo. Eden izmed junakov takratnega hrvaškega uspeha je bil branilec Domagoj Vida, ki je v polno zadel že v podaljšku, nato pa je bil natančen tudi pri izvajanju strelov z bele točke.

Po tekmi je Vida uspeh nad Rusijo proslavil z videom, v njem je v družbi z Ognjenom Vukojevićem, ki si je prav tako nekaj časa služil kruh z igranjem pri kijevskem Dinamu, vzklikal "slava Ukrajini". Hrvaška nogometna zveza se je opravičila Rusom, Vukojević je bil suspendiran, Vida pa je bil opozorjen tudi s strani Fife. Njegovo dejanje je sicer razbesnelo številne Ruse.

Artem Džjuba, eden najboljših ruskih nogometašev na svetovnem prvenstvu, je bil tako besen, da je želel obračunati s Hrvatom. "Čustva so mi bila pomešana. Na eni strani so me Hrvatje navdušili z igro, po drugi pa sem bil besen zaradi poteze, ki sta si jo privoščila Vida in Vukojević. Popolnoma sta nas znervirala. Najprej sem želel steči iz avtobusa in zabiti Vido v tla," je za spletno stran svojega Zenita dejal napadalec.

Rusija je sicer leta 2014 po podca ukrajinskega predsednika Viktorja Janukoviča Ukrajini odvzela krimski polotok, kasneje pa je z orožjem podprla tudi separistične težnje ruskih prebivalcev vzhodnem delu Ukrajine.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice