RZS sprejela nov tekmovalni sistem

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Na Rokometni zvezi Slovenije sta dan po zboru članov potekli še seji združenj 1. B slovenske moške lige ter 1. NLB Leasing lige, na katerih so klubi sprejeli nov tekmovalni sistem za novo sezono državnega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Medtem, ko sistem tekmovanja v 1. B ligi ostaja enak, bodo rokometaši v najboljšem moškem klubskem tekmovanju v rednem delu tokrat odigrali 22 krogov, brez Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja, ki se bosta merila v ligi SEHA.

Najboljše štiri ekipe se bodo uvrstile v končnico za prvaka, v kateri bo tudi tokrat na sporedu deset krogov in bodo s seboj prenesle vse točke, ne pa tudi gol razlike, najboljša slovenska kluba pa bosta prejela enako število točk kot prvouvrščeni.

Po sezoni 2013/14 se vrača tudi liga za obstanek, v katero bodo ekipe prenesle vse točke in gol razliko, v 1. B ligo za sezono 2017/18 pa bo zaradi zmanjšanja števila klubov v 1. NLB Leasing ligi na dvanajst izpadle kar štiri ekipe.

Na obeh združenjih je potekal tudi žreb tekmovanja. 1. NLB Leasing liga se bo začela 10. septembra, 1. B liga pa teden dni kasneje. Superpokal Slovenije bo na sporedu 27. avgusta, kot zdaj že tradicionalno, na večnamenskem stadionu v Portorožu.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.