Šport
14 ogledov

RZS sprejela nov tekmovalni sistem

Celje PL Anže Petkovšek
Na Rokometni zvezi Slovenije sta dan po zboru članov potekli še seji združenj 1. B slovenske moške lige ter 1. NLB Leasing lige, na katerih so klubi sprejeli nov tekmovalni sistem za novo sezono državnega prvenstva.

Medtem, ko sistem tekmovanja v 1. B ligi ostaja enak, bodo rokometaši v najboljšem moškem klubskem tekmovanju v rednem delu tokrat odigrali 22 krogov, brez Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja, ki se bosta merila v ligi SEHA.

Najboljše štiri ekipe se bodo uvrstile v končnico za prvaka, v kateri bo tudi tokrat na sporedu deset krogov in bodo s seboj prenesle vse točke, ne pa tudi gol razlike, najboljša slovenska kluba pa bosta prejela enako število točk kot prvouvrščeni.

Po sezoni 2013/14 se vrača tudi liga za obstanek, v katero bodo ekipe prenesle vse točke in gol razliko, v 1. B ligo za sezono 2017/18 pa bo zaradi zmanjšanja števila klubov v 1. NLB Leasing ligi na dvanajst izpadle kar štiri ekipe.

Na obeh združenjih je potekal tudi žreb tekmovanja. 1. NLB Leasing liga se bo začela 10. septembra, 1. B liga pa teden dni kasneje. Superpokal Slovenije bo na sporedu 27. avgusta, kot zdaj že tradicionalno, na večnamenskem stadionu v Portorožu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.