S 15 leti norveški reprezentant

Foto: EPA
Foto: EPA
Petnajstletni Martin Ødegaard lahko postane najmlajši čaln norveške reprezentance v njeni zgodovini.
Oglej si celoten članek
Martin Ødegaard lahko naslednji teden na prijateljski tekmi z Združenimi arabskimi emirati postane najmlajši nogometaš z nastopom za norveško izbrano vrsto. Najstnik v tej sezoni navdušuje s svojimi predstavami v dresu prvaka Stromsgodseta, zato ga je selektor Per-Mattias Hogmo vpoklical za tekmo, ki bo na spordu 27. avgusta.
 

Foto: EPA Martin Odegaard “Že pred sezono sem dejal, da bi lahko postal najmlajši igralec, ki je kadarkoli nastopil za reprezentanco," je dejal Hogmo. Norveška se bo 3. septembra nato pomerila še z Anglijo.

Ødegaardbo na dan tekme sicer star 15 let in 253 dni, nad vpoklicem v izbrano vrsto pa je bil presenečen. "To je uresničitev mojih sanj," je dejal mladenič, ki že drži rekord kot najmlajši nogometaš z nastopom v norveški prvoligaški druščini. "Šokiran sem," je še izjavil Ødegaard..

Barcelona, Manchester United, Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain in Ajax so v tej sezoni že poslali svoje oglednike, da bi ocenili mladeničevo igro, ofenzivni vezist pa je zabil tri gole v 14 nastopih za klub. Tormod Kjellsen je bil sicer doslej najmlajši nogometaš z nastopom za Norveško. Na debiju proti Švedski leta 1910 je bil star 15 let in 351 dni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.