Šport
20 ogledov

S 15 leti norveški reprezentant

Martin Odegaard EPA
Petnajstletni Martin Ødegaard lahko postane najmlajši čaln norveške reprezentance v njeni zgodovini.
Martin Ødegaard lahko naslednji teden na prijateljski tekmi z Združenimi arabskimi emirati postane najmlajši nogometaš z nastopom za norveško izbrano vrsto. Najstnik v tej sezoni navdušuje s svojimi predstavami v dresu prvaka Stromsgodseta, zato ga je selektor Per-Mattias Hogmo vpoklical za tekmo, ki bo na spordu 27. avgusta.
 

Martin Odegaard | Avtor: EPA EPA
“Že pred sezono sem dejal, da bi lahko postal najmlajši igralec, ki je kadarkoli nastopil za reprezentanco," je dejal Hogmo. Norveška se bo 3. septembra nato pomerila še z Anglijo.

Ødegaardbo na dan tekme sicer star 15 let in 253 dni, nad vpoklicem v izbrano vrsto pa je bil presenečen. "To je uresničitev mojih sanj," je dejal mladenič, ki že drži rekord kot najmlajši nogometaš z nastopom v norveški prvoligaški druščini. "Šokiran sem," je še izjavil Ødegaard..

Barcelona, Manchester United, Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain in Ajax so v tej sezoni že poslali svoje oglednike, da bi ocenili mladeničevo igro, ofenzivni vezist pa je zabil tri gole v 14 nastopih za klub. Tormod Kjellsen je bil sicer doslej najmlajši nogometaš z nastopom za Norveško. Na debiju proti Švedski leta 1910 je bil star 15 let in 351 dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.