Šport
47 ogledov

Rojo pri Man Unitedu: "To je sanjsko"

Marcos Rojo Argentina EPA
Argentinski reprezentant je potrdil, da se bo v naslednjih dneh preselil na Old Trafford. V nasprotno smer se seli Luís Nani.

Po Luku Shawu in Anderju Herreri je Manchester United dobil še tretjo okrepitev v tem prestopnem roku. Že nekaj dni se je napovedoval prestop Marcosa Roja iz lizbonskega Sportinga, po manjših zapletih pa je do dogovora sedaj očitno vendarle prišlo. Britanski mediji poročajo, da bodo Rdeči vragi za Argentinca odšteli 20 milijonov evrov, ob tem pa bodo na posojo na stadion José Alvalade poslali tudi Luísa Nanija, ki se tako (začasno) očitno vrača v matični klub.

"Počutim se, kot da bi sanjal. Postal sem igralec Manchester Uniteda. Vendar mi je vseeno težko zapustiti Sporting," je levonogi nogometaš povedal za ARG Radio Continental. Rojo lahko igra na položaju branilca v tričlanski obrambi, v sistemu 3-5-2 se odlično znajde na boku, brez težav pa lahko igra tudi na položaju bočnega branilca v štiričlanski zadnji vrsti.

Za stavko se je opravičil

Portugalci sprva niso hoteli prodati Argentinca in so to tudi javno povedali. Nogometaš je prestop skušal izsiliti na svoj način: odločil se je za stavko, ki pa jo je hitro prekinil in se klubu ter navijačem opravičil za "neprofesionalno obnašanje".

Rojo je za Sporting od leta 2012 odigral več kot 60 tekem, pred tem je igral za moskovski Spartak, v domovini pa za Estudiantes, s katerim je leta 2009 osvojil tudi naslov južnoameriškega prvaka. Na zadnjem mundialu je bil po uvrstitvi Argentine v finale izbran v idealno enajsterico svetovnega prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.