Šport
21 ogledov

Ba: "Mourinho je preprečil moj odhod k Arsenalu"

Demba Ba Bešiktaš Feyenoord EPA
Nekdanji član Chelseaja je zatrdil, da ga portugalski trener ni želel prodati Topničarjem. Dodal je še, da pri Mourinhu več kot učinek nogometaša šteje njegovo ime.

Senegalski napadalec je k Chelseaju prišel januarja 2013 in se pri Modrih ni naigral, čeprav je predtem pri Newcastlu pridno zabijal in si ustvaril sloves enega najboljših napadalcev v Premier league. Kljub temu je Demba Ba pri ekipi s Stamford Bridga pogosto grel klop. V zadnji sezoni, ko je klub vodil José Mourinho, je bil v konici napada ponavadi šele tretja izbira, za Samuelom Eto'ojem in Fernandom Torresom

Tako ni bilo presenečenje, ko se je Ba letos poleti preselil k Beşiktaşu, saj sta Chelsea okrepila tudi Diego Costa in povratnik Dider Drogba. Eto'o še vedno išče klub, medtem ko je Torres zaenkrat še vedno v zahodnem Londonu. Ba je prpričan, da bi si zaslužil več igralnega časa. "Če je v klubu veliko zvezdnikov, se včasih zgodi, da ime nogometaša šteje več, kot njegove predstave in statistika. Na žalost je bilo tako tudi v mojem primeru pri Chelseaju," je Senegalec dejal za Daily Mail.

"Noro, da igram proti Arsenalu"

"Kljub temu sem vesel, da sem iz Newcastla prestopil k Chelseaju, saj sem tam dobil veliko prijateljev. Z Branislavom Ivanovićem sva si zelo blizu, Eden Hazard pa je eden mojih najboljših prijateljev," se Ba vseeno z lepimi občutki spominja svojega igranja za Modre.

Ba se z Beşiktaşem pripravlja na jutrišnjo prvo tekmo zadnjega predkola Lige prvakov, ko bo v Carigradu gostoval Arsenal. V Franciji rojeni 29-letni napadalec je bil blizu prestopa k Topničarjem, a je prestop preprečil Mourinho. "Vedno sem trdil, da je bil prestop k Arsenalu zelo blizu. Mislil sem, da je posel že opravljen in da moram le še opraviti zdravniški pregled, toda stvari so se nato obrnile v drugo smer. José ni želel, da bi se ta prestop zgodil. Bil je iskren do mene: pač ni želel prepustiti Arsenalu napadalca, ki bi lahko zabijal veliko golov. Še posebej potem, ko so že pripeljali Mesuta Özila. Sedaj bom proti Arsenalu igral zelo pomembno tekmo. To je noro, vendar ne obžalujem ničesar, kar se mi je zgodilo," je Ba pojasnil, zakaj ne bo razveseljeval navijačev na stadionu Emirates.

Po enakem receptu kot Chelsea

Nekdanji člani Rouena, belgijskega Mouscrona, nemškega Hoffenheima, West Hama, Newcastla in Chelseaja se zaveda, da ga proti varovancem Arsèna Wengerja čaka težko delo. "Naša ekipa je večinoma mlada in se še uči. Čaka nas težak obračun, vendar želimo si priti v skupinski del Lige prvakov. Imamo drugačne napadalce, kot jih ima Chelsea, toda so mladi in hitri ter se na žogi počutijo zelo sproščeno. Morda se lahko kaj naučimo iz zadnjega gostovanja Arsenala pri Chelseaju in jih napademo na enak način," je recept za izločitev favoriziranih Londončanov razkril Ba, ki se je ob tem spomnil na 1000. tekmo Wengerja na klopi Topničarjev, ko je Arsenal pri Chelseaju visoko izgubil (6:0).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.