Šport
36 ogledov

Konec ere: po Lampardu odhaja tudi Čech?

petr čech EPA
Britanski mediji navajajo, da je češki vratar blizu odhoda s Stamford Bridga, potem ko naj bi izvedel, da ne bo prvi vratar Chelseaja v prihajajoči sezoni.

Številni mediji na Otoku so zapisali, da bo Petr Čech po desetih letih, ko je bil nesporna številka ena v vratih Chelseaja, zapustil Modre. José Mourinho naj bi 32-letnemu češkemu reprezentantu dal vedeti, da bo v prihajajoči sezoni vlogo prvega čuvaja mreže opravljal Thibaut Courtois, ki se je v klub vrnil s posoje pri madridskem Atléticu.

Belgijec je odigral vseh 90 minut na zadnji prijateljski tekmi Chelseaja v torek zvečer, ko so Londončani z dvema hitrima goloma Diega Coste premagali Real Sociedad (2:0). Courtois bo bržkone začel tudi na uvodni prvenstveni tekmi proti povratniku Burnleyu, ki je na sporedu v ponedeljek zvečer. V klubu naj bi Čechu dali vedeti, da so ga pripravljeni prodati, saj bi v tem prestopnem roku zanj lahko dobili precej več kot čez leto dni, ko mu bo do konca aktivne pogodbe preostalo le še 12 mesecev. Chelsea naj bi vrednost vratarja s prepoznavnim pokrivalom (nekateri trdijo, da z njim še najbolj spominja na tankista) ocenil na 12 milijonov evrov.

Agent ni zaskrbljen

Potencialni kupci so znana imena. Paris Saint-Germain že nekaj časa želi pripeljati še enega kvalitetnega vratarja, v podobni situaciji je tudi Monaco. Situacijo okrog Čecha naj bi spremljal tudi Real Madrid, ki bi ga lahko angažiral v primeru odhoda Ikerja Casillasa. Selitev legendarnega kapetana se zdi malo verjetna, posebej po dobri predstavi v evropskem superpokalu, vendar pa bi sedenje na klopi, medtem ko bi branil prišlek Keylor Navas, lahko hitro spremenilo stvari. Španci naj bi bili Casillasa pripravljeni prodati za 20 milijonov evrov, a takšna ponudba še ni prišla na njihov naslov.

Češki vratar je sicer že večkrat poudaril, da ga močna konkurenca za mesto vratarja pri Chelseaju ne skrbi in da ga to ne bo prisililo k odhodu. Vendar pa je njegov agent Viktor Kolář že pred več tedni potrdil, da se bo pogovarjal z zainteresiranimi klubi, če bo njegov varovanec na voljo za selitev. Mourinho naj bi snubcem sedaj odprl vrata.

Noče v Italijo

Kolář je na začetku julija smelo napovedoval Čechov odhod, če se pokaže priložnost. "Stopil bom v stik z Zubizarreto pri Barceloni in madridskim Realom. To je rang klubov, ki bi prišli v poštev, če bi se Chelsea želel znebiti Petra," je dejal Kolář.

"V poštev bi prišel tudi Bayern, a tam imajo Neuerja. V nekatere lige se Petr ne bi hotel preseliti. Takšna je italijanska Serie A, kjer ima veliko klubov velikanske težave. Sicer pa je interes pokazal PSG, komunicirali pa smo tudi z Monacom," je medijem že pred nekaj tedni povedal češki agent. Od takrat se je na nogometni tržnici seveda veliko spremenilo, vendar pa selitev tako kvalitetnega čuvaja mreže, kot je Čech, ni nikdar izključena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.