Šport > Nogomet
14 ogledov

Čech končal sezono, Terry še upa

jose mourinho petr čech Reuters
Petr Čech in John Terry, ki sta se poškodovala na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov z Atlético Madridom (0:0), sta predčasno končala sezono, je razkril trener Chelseaja José Mourinho.

''Tokrat smo mi jezili Atlético, po navadi oni jezijo druge,'' je po tekmi na stadionu Vicente Calderón, ki se je končala z neodločenim izidom (0:0), povedal José Mourinho. Portugalski strateg je z obrambno igro iztržil ugoden rezultat pred povratno tekmo na Stamford Bridgeu.

''Igralcem sem rekel, naj ne zadržujejo žoge, saj Atlético zna pritisniti,'' je povedal Mourinho in dodal: ''Mislim, da je rezultat odraz tekme. Courtois ni imel nobene velike obrambe, Schwarzer prav tako. To je bila težko prigarana, taktična in izenačena tekma. Atlético je imel več nadzora, a kljub težavam, ki smo jih imeli, smo dosegli dober rezultat na njihovi življenjski tekmi. Čaka nas še en obračun in odločalo se bo na Stamford Bridgeu.''

Konec za Čecha, Terry še upa


Chelsea je v Madridu utrpel dva velika udarca. V prvem polčasu se je po nerodnem padcu na golovi črti, h kateremu je veliko pripomogel Raúl García, poškodoval Petr Čech, v drugem pa je z igrišča odšepal še John Terry. Oba sta že končala sezono v domačem prvenstvu, Terry pa bi lahko dobil še eno priložnost v Ligi prvakov, a le, če se uvrstijo v finale.

''Sezona je za Čecha končana. Terry bi lahko še igral, a le, če pridemo do finala,'' je povedal Mourinho, ki na naslednji tekmi ne bo mogel računati na Franka Lamparda in Johna Obija Mikela. ''Rezultat kaže, da bodo odločale malenkosti. Izgubili smo štiri igralce, vendar se bomo borili. Vrnil se bo Branislav Ivanović. Ashley Cole je odigral izjemno. Pred obračunom smo govorili o življenjski tekmi, zdaj nas čaka življenjska tekma na Stamford Bridgeu,'' je povedal portugalski strateg.

''Ni nam preostalo drugega''

john terry | Avtor: Reuters Reuters
Mourinho je zanikal, da si je želel rezultat 0:0, a dodal, da ekipi ni preostalo drugega, kot da poskuša zadržati neodločen izid. ''Nihče se v tekmo ne poda v želji, da bi se končala z 0:0. Če se stvari odvijajo v določeno smer, včasih moraš ostati previden in ohraniti nedotaknjeno mrežo. Na voljo smo imeli več kotov in prostih strelov, nevarnih priložnosti v njihovem kazenskem prostoru, vendar nismo zadeli. Ko smo izgubili Terryja, je bil to velik psihološki udarec. Morali smo spremeniti položaje igralcev in na koncu nam ni preostalo drugega, kot da ohranimo rezultat,'' je povedal Mourinho in dodal, zakaj Atléticu ni uspelo izkoristiti svojih priložnosti. ''Prvič je moral igrati na zmago. Proti AC Milanu so zmagali na San Siru, proti Barceloni so v gosteh igrali 1:1. To je težka in fizična ekipa, fantastična v prekinitvah. Zelo dobro smo se odrezali, da smo jih zaustavili,'' je zaključil Portugalec.

Simeone: Naredili smo, kar smo lahko

(Atlético Madrid - Chelsea) | Avtor: EPA EPA
Trener Atlética Diego Simeone je po tekmi dejal, da so njegovi varovanci storili vse, kar je bilo v njihovi moči, a žoga preprosto ni hotela v mrežo. ''Naredili smo, kar smo lahko. To je bila težka tekma. Tipičen evropski polfinale, kjer si nihče ne priigral prednosti. Ekipi sta imeli različni strategiji in ni nam uspelo doseči gola,'' je povedal Simeone, ki na obrambno igro Chelseaja ni imel pripomb. ''Vsakdo poskuša narediti največ z igralci, ki so mu na voljo,'' je bil diplomatski.

Nogometaši Chelseaja so na tekmi veliko zavlačevali, tako da sta sodnikova podaljška v prvem in drugem polčasu skupaj znašala skoraj deset minut. ''To se v nogometu dogaja, in to kar naprej,'' je komentiral Simeone. ''Vedeli smo, kakšno ekipo bodo poslali na igrišče. Želeli smo prebiti njihovo obrambo, a ni nam uspelo,'' je sklenil Argentinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.