"S Petrom trenutno ne stavim"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Jurij Tepeš slovi kot izjemen letalec, a pred Kulmom sebe ne uvršča v širši krog favoritov za kolajno. Tudi zanj je glavni kandidat za zlato Peter Prevc, ekipno pa slovenske orle čaka še nekaj dela.
Oglej si celoten članek

"Nisem tako dobro pripravljen, nisem v tako dobri formi kot lani pred Planico. Forma se dviguje, a ni še na tistemu pravemu nivoju. Bomo pa videli. Na letalnicah, še zlasti to velja na Kulmu, si lahko zelo hitro daleč, lahko pa pristaneš zelo visoko na hrbtišču skakalnice. Malce bo treba počakati, da bomo videli, kje smo," je o svojih možnostih pred nastopom na svetovnem prvenstvu v poletih v pogovoru z mediji dejal Jurij Tepeš.

Ta sicer velja za odličnega letalca. "Vemo, da na SP štejejo le prva tri mesta, tja pa trenutno ne morem." Med tihe favorite ga je sicer uvrstil tudi vodilni v skupnem seštevku in prvi favorit pred začetkom poletov v Kulmu Peter Prevc. "Peter mora omeniti še koga drugega, da ni ves pritisk le na njemu (smeh). Bomo videli. Saj pravim, da gre lahko na velikanki hitro kaj v dobro ali pa slabo smer."

Z očetom se tudi skrega

Z očetom Miranom, ki bedi nad varnimi skoki in izenačenimi pogoji za skakalce, ne razpravlja o tem, kdaj je pravi čas za nekoga spustiti po letalnici. "Nimava kaj razrešiti. Samo skregava se, če pride do takšnega pogovora."

O favoritih pred Kulmom meni: "Koliko jih je sposobno vzeti kolajno Petru (smeh)? Ne. Dejstvo je, da nihče še ničesar ni osvojil. Nevarni bodo vsi Norvežani, dva ali trije Nemci, kakšen Čeh. Vsaka reprezentanca ima vsaj dva dobra letalca, vsak rezultat med 15 je pravzaprav zelo dober. Na zadnjih tekmah je sicer Peter odstopal, potem pa je bilo kar izenačeno. Kar nekaj skakalcev je sposobnih skočiti na stopničke."

Glavni trener reprezentance Goran Janus si sicer želi tudi kolajno na ekipni tekmi.

Foto: EPA jurij tepeš

"Morali bomo kar precej napredovati, če želimo osvojiti ekipno medaljo. Ni izključena, a skakati bomo morali boljše. Peter bo naredil svoje, manjkal pa bo Domen, z njim pa smo izgubili en zelo dober člen ekipe. Bomo videli. Na tekmi se bo pokazala realna slika."

Za druge lažje

Bo za ostale v ekipi lažje, ker so vse oči uprte v Prevca? "Meni se ne zdi lažje. Če bi bile tudi vame uprte oči, bi to pomenilo, da skačem precej bolje. Zame in verjetno tudi Petra to ni nek negativen pritisk. Veš, da si sposoben in vsi razmišljajo o tebi. Z drugimi se ne ukvarjaš, ostali se morajo ukvarjati s tabo. Zame ne bo nič lažje, tudi za Petra ne."

Je sklenjena kakšna stava s Petrom? "Zaenkrat ne, ker je toliko boljši (smeh). Drugače pa se pojavljajo notranje fore in zbadanja, ki pa niso ravno za javnost (smeh). Takšne reči morajo biti. Ekipa, ki takšnih stvari nima, težje uspe."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.