S programa OI umaknili disciplino, ki je pisana na kožo Štuhčevi

Foto: EPA Ilka Štuhec Aspen
Na naslednjih olimpijskih igrah bodo izpeljali paralelni tekmi.
Oglej si celoten članek

Paralelne tekme alpskih smučarjev se bodo olimpijskemu programu pridružile na naslednjih zimskih olimpijskih igrah, ki bodo leta 2022 v Pekingu. Obenem bodo s programa umaknili alpsko kombinacijo, v tej disciplini je pred lansko poškodbo blestela tudi Ilka Štuhec.

Sarah Lewis, generalna sekretarka vodilnega telesa pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis), je danes na Forumu Alpinumu povedala, da bo do končne odločitve prišlo na seji izvršnega odbora Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok), ki bo med 30. novembrom in 2. decembrom v Tokiu.

Paralelne tekme, ki so v svetovnem pokalu znane kot mestne tekme ter so med smučarji in navijači zelo priljubljene, potekajo tako, da smučarja tekmujeta eden proti drugemu v bojih na izločanje. Ekipna tekma, ki je bila na olimpijskih igrah prvič letos v Pyeongchangu, je prav tako potekala v paralelnem formatu. V paralelni tekmi bodo medalje prvič delili na svetovnem prvenstvu 2021 v Cortini d'Ampezzo, leto pozneje pa naj bi ta disciplina doživela še krst na olimpijskih igrah.

Velika smola Huda poškodba velike tekmice Ilke Štuhec

Avstrijec Marcel Hirscher in Švicarka Michelle Gisin bosta tako najverjetneje ostala zapisana v zgodovino kot zadnja olimpijska zmagovalca alpske kombinacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.