Šport > Zimski športi
5691 ogledov

S programa OI umaknili disciplino, ki je pisana na kožo Štuhčevi

Ilka Štuhec Aspen EPA
Na naslednjih olimpijskih igrah bodo izpeljali paralelni tekmi.

Paralelne tekme alpskih smučarjev se bodo olimpijskemu programu pridružile na naslednjih zimskih olimpijskih igrah, ki bodo leta 2022 v Pekingu. Obenem bodo s programa umaknili alpsko kombinacijo, v tej disciplini je pred lansko poškodbo blestela tudi Ilka Štuhec.

Sarah Lewis, generalna sekretarka vodilnega telesa pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis), je danes na Forumu Alpinumu povedala, da bo do končne odločitve prišlo na seji izvršnega odbora Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok), ki bo med 30. novembrom in 2. decembrom v Tokiu.

Paralelne tekme, ki so v svetovnem pokalu znane kot mestne tekme ter so med smučarji in navijači zelo priljubljene, potekajo tako, da smučarja tekmujeta eden proti drugemu v bojih na izločanje. Ekipna tekma, ki je bila na olimpijskih igrah prvič letos v Pyeongchangu, je prav tako potekala v paralelnem formatu. V paralelni tekmi bodo medalje prvič delili na svetovnem prvenstvu 2021 v Cortini d'Ampezzo, leto pozneje pa naj bi ta disciplina doživela še krst na olimpijskih igrah.

sofia goggia Velika smola Šport Huda poškodba velike tekmice Ilke Štuhec

Avstrijec Marcel Hirscher in Švicarka Michelle Gisin bosta tako najverjetneje ostala zapisana v zgodovino kot zadnja olimpijska zmagovalca alpske kombinacije.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.