S prvega mesta ne bo startal Mercedes

Foto: Epa charles leclerc
Dirkači formule 1 so se pomerili v kvalifikacijah na Red Bull Ringu.
Oglej si celoten članek

Monačan Charles Leclerc (Ferrari) je bil najhitrejši v kvalifikacijah voznikov formule ena pred veliko nagrado Avstrije in bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva na dirkališču Spielberg začel s prvega startnega mesta.

Branilec naslova in vodilni v letošnjem prvenstvu, Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), je bil drugi z 0,259 sekunde zaostanka. 

Enaindvajsetletni Leclerc si je drugič v karieri priboril najboljše startno izhodišče pred dirko; prvi je začel že VN Bahrajna, druge dirke sezone SP.

Tretji pred VN Avstrijec, na kateri se spominjajo tudi nedavno preminulega Nikija Laude, je bil Nizozemec Max Verstappen (Red Bull, +0,436), četrti pa z že več kot pol sekundnim zaostankom Finec Valtteri Bottas (Mercedes +0,534).

Ferrarijev Sebastian Vettel je imel težave na dirkalniku po drugem treningu in na tretjem ni nastopil, in bo dirko začel z devetega mesta. Nemec bi bil sicer deseti, vendar je bil voznik Haasa Kevin Magnussen iz Danske, sprva peti, kaznovan s petimi mesti pribitka. Kazen je dobil zaradi uporabe novega menjalnika.

Fia je Lewisa Hamiltona naknadno kaznovala s pribitkom treh startnih mest.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.