Šport > Moto športi
460 ogledov

S prvega mesta ne bo startal Mercedes

charles leclerc Epa
Dirkači formule 1 so se pomerili v kvalifikacijah na Red Bull Ringu.

Monačan Charles Leclerc (Ferrari) je bil najhitrejši v kvalifikacijah voznikov formule ena pred veliko nagrado Avstrije in bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva na dirkališču Spielberg začel s prvega startnega mesta.

Branilec naslova in vodilni v letošnjem prvenstvu, Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), je bil drugi z 0,259 sekunde zaostanka. 

Enaindvajsetletni Leclerc si je drugič v karieri priboril najboljše startno izhodišče pred dirko; prvi je začel že VN Bahrajna, druge dirke sezone SP.

Tretji pred VN Avstrijec, na kateri se spominjajo tudi nedavno preminulega Nikija Laude, je bil Nizozemec Max Verstappen (Red Bull, +0,436), četrti pa z že več kot pol sekundnim zaostankom Finec Valtteri Bottas (Mercedes +0,534).

Ferrarijev Sebastian Vettel je imel težave na dirkalniku po drugem treningu in na tretjem ni nastopil, in bo dirko začel z devetega mesta. Nemec bi bil sicer deseti, vendar je bil voznik Haasa Kevin Magnussen iz Danske, sprva peti, kaznovan s petimi mesti pribitka. Kazen je dobil zaradi uporabe novega menjalnika.

Fia je Lewisa Hamiltona naknadno kaznovala s pribitkom treh startnih mest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice