Šport > Moto športi
2189 ogledov

Ko je izvedel za Ferrarijev "dokaz", mu je šlo na smeh

Epa
Lewis Hamilton je bil ob prihodu v Francijo na trnih, saj ni vedel, s kakšnimi dokazi razpolaga Ferrari.

Ferrari je želel pri Mednarodni avtomobilistični zvezi (Fia) doseči ponoven pregled incidenta med Sebastianom Vettlom in Lewisom Hamiltonom na dirki za VN Kanade. Ciljno črto je na slovitem dirkališču Gilles Villeneuve prvi prepeljal Vettel, a je zaradi petsekundnega pribitka nazadoval na drugo mesto.

sebastian vettel Enostavna rešitev Šport Vettel bi skuril vse papirje

Ferrari se je pred zaslišanjem hvalil z novimi "dokazi", vendar ni želel razkriti, za kakšne dokaze naj bi šlo. Hamilton je pričakoval, da bi mu Fia v najslabšem primeru lahko celo odvzela zmago, a se je povsem sprostil, ko je enkrat postalo jasno, kako šibek ja v resnici argument rdeče garaže.

 | Avtor: Epa Epa
Ferrarijev težko pričakovani "dokaz" ni bil nič drugega kot analiza novinarja televizijske mreže Sky Sports Karuna Chandhoka, ki je v svojem prispevku presodil, da je šlo v dotičnem primeru za običajen dirkaški incident. 

Fia je Ferrarijev poziv gladko zavrnila z obrazložitvijo, da njihov "dokaz" ni nič več kot subjektivni pogled tretjega akterja, ki ne more vplivati na končno odločitev.

Ferrari je na zaslišanje prinesel sedem posnetkov, a pet jih je bilo komisarjem na voljo že na dan incidenta, Karunov prispevek je bil označen za novinarski subjektivizem, posnetki Vettlove kamere pa niso doprinesli nobene nove ali relevantne informacije.

"Čudno se mi je zdelo, ker je bila pozornost Ferrarija usmerjena na nekaj drugega kot na prihajajoči dirkaški vikend. V moji ekipi bi se raje osredotočili na izboljšave dirkalnika. Ko sem izvedel, da je njihov dokaz samo posnetek Karuna Chandhoka, sem bil povsem sproščen," se je smejalo petkratnemu svetovnemu prvaku.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.