Šport > Moto športi
140 ogledov

V Franciji vse po starem

lewis hamilton Epa
Aktualni svetovni prvak je Mercedesu privozil šesti najboljši startni položaj v sezoni.

Britanec Lewis Hamilton v Mercedesu si je v kvalifikacijah formule 1 privozil prvi startni položaj pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Francije v Le Castelletu. Drugo mesto je osvojil njegov moštveni kolega Finec Valterri Bottas, tretje pa voznik Ferrarija Monačan Charlec Leclerc.

sebastian vettel Enostavna rešitev Šport Vettel bi skuril vse papirje

V ospredju torej nič novega, še naprej prevladujeta voznika Mercedesa, ki sta bila najhitrejša tudi na treh prostih treningih.

Hamilton je z najhitrejšim kvalifikacijskim krogom 1:28,319 minute postavil rekord proge in si priboril 86. najboljši startni položaj v karieri. Drugi Bottas je bil počasnejši za 0,286 sekunde.

V drugi startni vrsti bo Monačanu družbo delal Nizozemec Max Verstappen (Red Bull). Za njim sta se zvrstila McLarnova dirkača Britanec Lando Norris in Španec Carlos Sainz.

Nemec Sebastian Vettel, ki je na dirki v Kanadi zmago izgubil zaradi naknadnega pribitka petih sekund, je zasedel šele sedmo mesto.

Hamilton, ki je v letošnji sezoni zmagal petkrat, ima v skupnem seštevku 29 točk prednosti pred Bottasom, ki je dobil preostali dve dirki.

Start dirke bo v nedeljo ob 15.10.

lewis hamilton | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.