Šport > Moto športi
3760 ogledov

Tako besen je bil Sebastian Vettel, s to potezo navdušil tifoze

sebastian vettel
1/6
Reševalni pas/Twitter
Štirikratni svetovni prvak je dal jasno vedeti, kaj si misli o odločitvi komisarjev.

Dirkač Ferrarija Sebastian Vettel (Ferrari) je prvi prepeljal ciljno črto na dirki za VN Kanade, a je zaradi petsekundnega pribitka moral zmago prepustiti Lewisu Hamiltonu (Mercedes).

sebastian vettel Pritožba Šport "Dobesedno so nam ukradli zmago!"

Svetovni prvak je sicer v cilj pripeljal z dobro sekundo zaostanka, po sporni odločitvi komisarjev pa se je dokopal do tretje zaporedne zmage in pete v sezoni. Gledalci so ga med podeltivijo izžvižgali. "Ne vem, zakaj žvižgajo. To ni bila moja odločitev," se je branil Hamilton. Ferrari se bo na odločitev pritožil.

Vettel, ki je bil najhitrejših že v sobotnih kvalifikacijah, je bil nad razpletom zelo razočaran, zato svojega dirkalnika ni želel parkirati na dodeljenem mestu. Po dirki ni bil na voljo niti za proceduralne medijske obveznosti, še prej pa je dal komisarjem jasno vedeti, kdo je po njegovem zmagovalec dirke v Montrealu.

Nemec se je namreč vrnil v območje, kjer sta bila parkirana dirkalnika Hamiltona in Charlesa Leclerca, in tam zamenjal tabli s številkama, ki označujeta končni vrstni red. Tablo s številko ena je postavil pred prazen prostor, kjer bi moral stati njegov dirkalnik, dvojko pa premaknil pred srebrno puščico siceršnjega zmagovalca.

"Kakšna legenda! Danes je umrla formula 1," se je glasil eden od zapisov na družbenih omrežjih.

Komentarjev 2
  • anton55 16:57 10.junij 2019.

    Sramota,kaže,da bi bilo bolje,da bi se z umazanimi gumami zavrtel na asfaltu in razbil.Hamilton bi lahko malo zavrl in ga prehitel po levi.Formula 1 je že zdavnaj izgubila ves čar dirkanja.