Šport > Moto športi
284 ogledov

Vettel spregovoril o upokojitvi

sebastian vettel Epa
Štirikratni svetovni prvak se je odzval na navedbe, da resno razmišlja o koncu kariere.

Dirkač Ferrarija Sebastiana Vettel naj bi se zaradi slabega uvoda v novo sezono, v kateri je Mercedes nepremagan že na šestih zaporednih dirkah, resno spogledoval s koncem kariere. 

sebastian vettel Šok Šport Vettel razmišlja o koncu kariere

Nezadovoljstvo 31-letnega dirkača, ki je v najboljših časih z Red Bullom osvojil kar štiri zaporedne naslove prvaka, naj bi sčasoma preraslo v apatičnost, kar se odraža tudi na dirkališču, kjer njegov primat v Ferrarijevi garaži vse resneje ogroža novinec Charles Leclerc.

Konec meseca maja je v javnosti zaokrožila govorica, da bo Vettel ob izteku pogodbe s Ferrarijem leta 2020 zapustil karavano formule 1 in se raje posvetil družini. "Nikoli nisem rekel česa takšnega," je navedbe odločno zanikal Nemec.

"Ne vem, od kje prihajajo te informacije. Z dirkanjem lahko preneha, kadarkoli želim, in tudi ekipa se me lahko znebi v kateremkoli trenutku. Zelo sem zadovoljen pri Ferrariju in upam, da so oni zadovoljni z menoj," je dodal.

ricciardo vettel Ricciardo Šport Zaušnica štirikratnemu prvaku: "Seb, če poslušaš, oprosti."

"Še vedno sem lačen uspehov in tukaj sem na misiji. Zame je pomembna le zmaga in trdo delam za to, da bi osvojil naslov prvaka s Ferrarijem. Trenutno ne dosegamo zmag, zato nas čaka še veliko dela," je povedal Vettel.

ferrari In to v Monaku! Šport Ferrari se je osmešil z nedopustno napako

Zatrdil je, da ga lažne govorice ne motijo. "Poglejte, ne vem, kdo si je to izmislil. Razumem, da morate novinarji poiskati zanimive informacije, vendar nikoli nisem rekel ničesar, kar bi lahko vodilo v takšne zaključke. Ne moti me. Počnite, kar želite," je pristavil.

Vettel ima po šestih dirkah 55 točk zaostanka za vodilnim Lewisom Hamiltonom (Mercedes).

Sebastian Vettel se je k Ferrariju preselil z velikimi upi. V Maranellu naj bi šel po stopnjah legendarnega rojaka Michaela Schumacherja, a ga je doletela podobna usoda kot Fernanda Alonsa. Ta je pet let neuspešno lovil svoj tretji naslov svetovnega prvaka, a višje od drugega mesta ni mogel (2012, 2013). Letošnja sezona bo Vettlova peta v Maranellu. Zadnji dve je končal tik za skupnim zmagovalcem.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.