Šport > Moto športi
1000 ogledov

Pérez bi skoraj ubil dva delavca ob stezi

sergio perez Epa
Dirka za VN Monaka bi se lahko končala tragično za dva delavca ob stezi.

Mehiški dirač Sergio Pérez (Racing Point F1 Team) je med izvozom iz boksom na dirki po monaških ulicah pred seboj nenadoma zagledal dve delavca ob stezi, ki sta se ravno v tistem trenutku odločila prečkati progo.

Incident s potencialno smrtnim nevarnim izidom se je zgodil v času, ko je bil na stezi varnostni avtomobil zaradi predrte gume nesrečnega Ferrarijevega dirkača in domačina v Monaku Charlesa Leclerca.

ferrari In to v Monaku! Šport Ferrari se je osmešil z nedopustno napako

Péreza nenavaden prizor ni vrgel iz tira. Ohranil je mirne živce in spretno odpeljal med obema nepovabljencema. Eden od delavcev je uspel prečkati progo, drugi pa se je v zadnjem hipu ustavil in dirkaču pustil ravno dovolj prostora, da je lahko odpeljal mimo. 

"Kaj je narobe z njima? Skoraj sem ju ubil," je po radijski zvezi dejal mehiški dirkač, ki je dirko končal na 13. mestu. "Med vožnjo za varnostnim avtomobilom sem skoraj povozil delavca ob stezi. Moral sem avirati. Imela sta veliko srečo. Običajno so zelo natančni pri svojem delu. Vesel sem, da se se je tako izšlo in da se vsi varno vračamo domov k svojim družinam. Upam, da se to ne bo več ponovilo," je dodal po dirki.

Šesto dirko sezone je dobil Lewis Hamilton (Mercedes), ki je s tem povečal svojo prednost v točkovanju prvenstva. Kot drugi je ciljno črto prevozil Max Verstappen (Red Bull), a je zaradi trka v boksih z Valtterijem Bottasom (Mercedes) dobil kazen petih sekund in nazadoval na četrto. Drugo mesto je tako osvojili Sebastian Vettel (Ferrari), tretje pa Bottas.

Mercedes prvič petih zaporednih dirkah ni vknjižil dvojne zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.