Šport > Moto športi
2105 ogledov

Vettel razmišlja o koncu kariere

sebastian vettel Epa
Šokantna novica za ljubitelje formule 1.

Sebastian Vettel naj bi resno razmišljal o koncu kariere v formuli 1. O tem so se razpisali na spletni strani GPblog, kot razlog pa so navedli Nemčevo nezadovoljstvo s slabim stanjem Ferrarija in njegovi nekonkurnčnosti z Mercedesom v boju za naslov svetovnega prvaka.

Govorice o Vettlovem zaključku kariere so se pričele na Veliki nagradi Monaka, čeprav ima štirikratni svetovni prvak (2010, 2011, 2012 in 2013) pogodbo s Ferrarijem sklenjeno še za leto 2020.

sergio perez Kje imata glavo? Šport Pérez bi skoraj ubil dva delavca ob stezi

"Najbolj šokantna novica, ki se je razširila v Monaku, je ta, da Sebastian Vettel razmišlja o upokojitvi. Potem ko je osvojil štiri naslove z Red Bullom, se je želel s Ferrarijem vrniti na vrh, a je naredil nekaj napak, zdaj pa je po prihodu Charlesa Leclerca pod velikim pritiskom," so zapisali pri GPblogu.

Vettel je po šestih dirkah v tej sezoni tretji v skupni razvrstitvi, od vodilnega Lewisa Hamiltona pa ga loči že 55 točk. Z umikom iz sveta formule 1 bi sicer nekako ponovil dejanje rojaka Nica Rosberga, ki je presenetil z odhodom po osvojitivi naslova svetovnega prvaka v letu 2016, ker se je zavedal, da bo težko znova posegel po takšnem dosežku.

ferrari In to v Monaku! Šport Ferrari se je osmešil z nedopustno napako

Takoj se je začelo tudi ugibati o imenu, ki bi Nemca zamenjalo za volanom poskočnega konjička, za zdaj se največkrat omenjajo Sergio Perez, Kevin Magnussen, Romain Grosjean im Valtteri Bottas.

Komentarjev 1
  • sam50 08:23 29.maj 2019.

    Pač nemški ego,kot smo že vajeni iz preteklosti...