Šport > Moto športi
848 ogledov

Zaušnica štirikratnemu prvaku: "Seb, če poslušaš, oprosti."

ricciardo vettel Epa
Daniel Ricciarcdo (Renault) je potegnil primerjavo med nekdanjim moštvenima kolegoma.

Dirkač Renaulta Daniel Ricciardo si je pri Red Bullu delil garažo s štirikratnim svetovnim prvakom Sebastianom Vettelom in enim izmed najbolj nadarjenih mladih dirkačev na svetu Maxom Verstappnom.

Slednji je še vedno član Red Bulla, medtem ko Vettel, ko je z avstrijsko ekipo osvojil štiri zaporedne naslove prvaka (2010-2013), od leta 2015 dirka za Ferrari.

Nemec, ki se je v preteklosti zelo hitro približeval rekordom legendarnega rojaka Michaela Schumacherja, je letos zapadel v veliko krizo. Ne samo, da v prvenstvu spet nima nobenih možnosti proti rivalu Lewisu Hamiltonu (Mercedes), temveč ga je večkrat letos zasenčil tudi novinec v Ferrarijevi garaži Charles Leclerc.

Kriza je tako resna, da naj bi Vettel celo razmišljal o upokojitvi.

maurizio arrivabene sebastian vettel | Avtor: Epa Epa

Za novo zaušnico štirikratnemu prvaku je zdaj poskrbel njegov nekdanji moštveni kolega Daniel Ricciardo. Med gostovanjem v podkastu Nica Rosberg je Avstralec izbiral hitrejšega dirkača med Vettelom in Verstappnom ter se odločil za mladega Nizozemca. 

Rosbega je zanimalo, kdo od obeh dirkačev je hitrejši v dirkanju na krog. "Max," je odvrnil Ricciardo. "Ne želim podcenjevati Seba, ki nikakor ni počasen. Max je zelo mlad. Že zdaj je zelo hiter in verjetno bo postal še hitrejši. Seb dirka že dolgo časa. Dirkač mora vedno napredovati in Seb ima manj prostora za rast kot Max. Seb, če poslušaš, oprosti. Še vedno si car," je povedal 29-letnik.

"Max je preprosto hiter. Prvi prosti trening, prvi krog, on samo drvi. Ni veliko tipanja terena. Max dirka instinktivno. Tudi tehnično je podkovan, a Seb je bolj občutljiv dirkač. Pozoren je na dirkalnik in se zanaša na svoje čute, medtem ko Max vozi instinktivno in s pomočjo surovega talenta," je razliko med dirkačema še povzel Ricciardo.

max verstappen | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.