Šport > Moto športi
1615 ogledov

Hamilton slavil uspeh Vettla in Ferrarija

lewis hamilton Epa
Prevlada Mercedesa je tako izrazita, da se svetovni prvak veseli uspehov svojih konkurentov.

Mercedes je v kvalifikacijah za VN Kanade doživel šele drugi sobotni poraz v letošnji sezoni. Lewis Hamilton in Valtteri Bottas sta pred tem dobila pet od šestih kvalifikacij in vseh šest letošnjih dirk za veliko nagrado.

Charles Leclerc Sebastian Vettel Lewis Hamilton F1 Šport Vettel v finišu švignil pred Hamiltona

V Montrealu je bil najhitrejši Sebastian Vettel (Ferrari), ki je v zadnjem poskusu ugnal Hamiltona. Za Vettla je bil to sploh prvi "pole position" v sezoni, za Ferrari drugi. S prvega mesta je drugo dirko sezone v Bahrajnu začel Charles Leclerc (Ferrari).

Prevlada Mercedesa je v letošnji sezoni še bolj izrazita kot doslej, saj srebrni na dirkah sploh ne poznajo poraza. V konstruktorski razvrstitvi imajo že 118 točk prednosti pred Ferrarijem, v dirkaški pa ima Hamilton 17 točk več od Bottasa. Tretji Vettel za vodilnim Britancem zaostaja že za 55 točk.

Hamilton pogreša akcijo

Predvidljivost dirk počasi odvrača navijače, dolgčas pa postaja tudi svetovnemu prvaku, ki je že večkrat javno izrazil željo po hitrejšem Ferrariju in bolj zgoščeni konkurenci.

"Dali smo vse od sebe, tako da nisem razočaran.Zadovoljen sem z našo predstavo in nahajamo se v dobrem položaju. Kazalo je na pole position, a Ferrari je bil prehiter. Še posebej v zadnjem sektorju, kjer so pridobili do pol sekunde. To smo pričakovali. Takšno bi moralo biti dirkanje," je bil z razpletom zadovoljen petkratni svetovni prvak, ki se je iskreno veselil uspeha svojega rivala. 

 | Avtor: Epa Epa

"V bistvu sem izredno vesel za Seba. Res uživam, kadar se lahko borimo z drugo ekipo in danes smo si bili zelo blizu. Pojma nisem imel, kako se bo razpletlo. Nekaj časa so bili spredaj, potem smo se izmenjavali v vodstvu. Upam, da je bila to prelomna točka za Ferrari in da bo odslej bolj izenačeno. Tesna bitka do konca sezone bi bila fantastična za F1," je povedal Hamilton.

Komentarjev 1
  • Sienna_Lowrie 15:32 10.junij 2019.

    Google je plačal za vsak teden dela na spletu od doma 5000 do 8000 evrov. Prvi teden zaslužim 7286 evrov od Googla in sem redni študent in delam 2 uri na dan v prostem času. vsaka oseba se lahko pridruži ...prikaži več temu delu in začne zaslužiti s tem, da sledii tejj strani. ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com