"S Slovenci smo delali dobro, toda ..."

Foto: CEV
Foto: CEV
Nekdanji selektor slovenske odbojkarske reprezentance Andrea Giani je pojasnil, zakaj se je odločil za prevzem nemške izbrane vrste.
Oglej si celoten članek

Slovenska odbojarkar reprezentanca je pod vodstvom selektorja Andree Gianija osvojila srebrno medaljo na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji, kar velja za enega največjih uspehov slovenskega ekipega športa. 
Na Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) so se na vse pretege trudili, da bi selektorja zadržali na sončni strani Alp, a neuspešno. Premamila ga je želja po drugačnem izzivu. ''Čeprav smo si želeli, da bi Andrea še naprej vodil našo reprezentanco, se je odločil drugače,'' je ob koncu januarja dejal predsednik OZS Metod Ropret.

Giani se je pridružil nemški reprezentanci, razloge za svojo odločitev pa je pojasnil v pogovoru za spletni portal Fivb.org. ''Dobro smo delali s Slovenci in rezultati so bili odlični, vendar sem se želel razvijati naprej. Verjamem, da ima nemška reprezentanca večji potencial. V Nemčiji bom pod večjim pritiskom, kar me motivira in mi omogoča, da naredim naslednji korak. Seveda rezultati morajo biti pravi,'' je pojasnil Giani in razkril, kako se je s selitvijo v trenerske vode spremenil njegov temperament.

''Kot igralec sem bil na začetku zelo agresiven. Veliko sem govoril z nasprotniki. Z več izkušnjami sem postal mirnejši. Vedel sem, kaj hočem. Kot trener sem med tekmo zelo miren. Drugače je na treningu, saj več govorim in zahtevam, prav tako sem agresivnejši,'' se je opisal 46-letnik.

 
 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.