Šport
35 ogledov

"S Slovenci smo delali dobro, toda ..."

slovenija francija ep finale odbojka CEV
Nekdanji selektor slovenske odbojkarske reprezentance Andrea Giani je pojasnil, zakaj se je odločil za prevzem nemške izbrane vrste.

Slovenska odbojarkar reprezentanca je pod vodstvom selektorja Andree Gianija osvojila srebrno medaljo na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji, kar velja za enega največjih uspehov slovenskega ekipega športa. 
Na Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) so se na vse pretege trudili, da bi selektorja zadržali na sončni strani Alp, a neuspešno. Premamila ga je želja po drugačnem izzivu. ''Čeprav smo si želeli, da bi Andrea še naprej vodil našo reprezentanco, se je odločil drugače,'' je ob koncu januarja dejal predsednik OZS Metod Ropret.

Giani se je pridružil nemški reprezentanci, razloge za svojo odločitev pa je pojasnil v pogovoru za spletni portal Fivb.org. ''Dobro smo delali s Slovenci in rezultati so bili odlični, vendar sem se želel razvijati naprej. Verjamem, da ima nemška reprezentanca večji potencial. V Nemčiji bom pod večjim pritiskom, kar me motivira in mi omogoča, da naredim naslednji korak. Seveda rezultati morajo biti pravi,'' je pojasnil Giani in razkril, kako se je s selitvijo v trenerske vode spremenil njegov temperament.

''Kot igralec sem bil na začetku zelo agresiven. Veliko sem govoril z nasprotniki. Z več izkušnjami sem postal mirnejši. Vedel sem, kaj hočem. Kot trener sem med tekmo zelo miren. Drugače je na treningu, saj več govorim in zahtevam, prav tako sem agresivnejši,'' se je opisal 46-letnik.

 
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.