S tem se bo moral danes spoprijeti vodilni Roglič

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pred kolesarji je najdaljša etapa letošnje dirke po Baskiji s kar šestimi kategoriziranimi vzponi.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Bora-hansgrohe) bo danes v tretji etapi dirke po Baskiji branil skupno vodstvo. Na trasi od Ezpelete do Altsasuja (190,9 km) bo moral tako kot ostali tekmeci premagati šest kategoriziranih vzponov, zadnjega med njimi okoli 18 km pred ciljem.

To je bil razlog Roglič pojasnil, zakaj sploh ni poizkusil sprintati za zmago

Tretja etapa šestdnevne 63. izdaje preizkušnje po Baskiji bo najdaljša. Bolj zahteven bo začetek etape z nekaj bolj strmimi klanci, ob koncu pa 25 km pred ciljem kolesarje čaka vzpon na Lizarrusti (6,4 km/4,7 %). Ta po vsej verjetnosti ne bo prinesel večjih razlik med najboljšimi.

V skupnem seštevku je po deževni drugi etapi vodstvo obdržal zmagovalec ponedeljkovega kronometra Roglič. Štiriintridesetletni Kisovčan ima deset sekund naskoka pred Dancem Mattiasom Skjelmosejem (Lidl-Trek) in Belgijcem Remcom Evenepoelom (Soudal-Quick Step). Slednji je v torek Slovencu odščipnil eno bonifikacijsko sekundo.

Obtožil Boro Remco besnel, Roglič naj bi si pomagal s prepovedanim pripomočkom

Četrti je Španec Juan Ayuso (UAE Team Emirates) s 14 sekundami zaostanka, peti pa Danec Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike), ki za nekdanjim moštvenim kolegom zaostaja 15 sekund.

Do konca dirke bodo po današnji preizkušnji na vrsti še tri etape. Vse bodo razgibane, a se niti ena ne bo končala s ciljnim vzponom. Končna odločitev bo po vsej verjetnosti padla v soboto po zadnji in hkrati najtežji etapi v Eibarju.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.