"S tem se ne smemo zadovoljiti!"

Foto: Anže Petkovšek Četrfinale EP v odbojki med Slovenijo in Rusijo.
Foto: Anže Petkovšek Četrfinale EP v odbojki med Slovenijo in Rusijo.
Fantastična Slovenija je spravila na kolena veliko Rusijo.
Oglej si celoten članek

Slovenska odbojkarska reprezentanca se bo še drugič v štirih letih borila za kolajne na evropskem prvenstvu. Pred štirimi leti v Bolgariji je s srebrom opozorila nase odbojkarsko javnost, ki pa vseeno ni pričakovala, da bo to ponovila tudi letos. Ne zaradi tega, ker ne bi spadala med najboljše reprezentance, ampak zaradi dejstva, da je v četrtfinalu izločila branilko naslova in zmagovalko letošnje lige narodov, Rusijo, ki je bila še pred dnevi videti nedotakljiva. Prejšnji teden v predtekmovalni skupini je Slovenijo gladko premagala in prav nič ni kazalo, da bi lahko bilo čez nekaj dni drugače.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Rusija

"Bili so favoriti, a ti ne zmagujejo vedno. Mi smo verjeli v zmago, fantje so bili izjemni. Dali so vse od sebe, tehnično, taktično ... Vzdušje je bilo neverjetno, igrali smo skupaj z navijači. Energija je bila neverjetna, vse skupaj je neverjetno. V tretjem nizu smo bili že pod vodo, a smo se vrnili. Ustavili smo Ruse, imeli smo izjemen servis in vse skupaj je pripeljalo do zmage. A časa za slavje ni, zdaj se moramo osredotočiti na naslednjo tekmo," je recept za zmago nad še vedno aktualnimi evropskimi prvaki pojasnil slovenski selektor Alberto Giuliani.

Zmagaaaa! Eventim je zmrznil, Tito in Dončić zadovoljna

Z zmago je bil zadovoljen tudi Gregor Ropret, ki pa vseeno opozarja, da se ne smemo ustaviti zgolj pri uvrstitvi v polfinale: "Težko je karkoli povedati. To vzdušje, te Stožice so nam dale dodatna krila. Odigrali smo morda boljšo tekmo, kot smo sposobni, verjetno eno najlepših v karieri in upam, da lahko kaj takega ponovimo v polfinalu. Trenutno smo še pod vtisom te zmage, potem pa bo treba preklopiti. Prišli smo v polfinale, s tem se ne smemo zadovoljiti. Pred prvenstvom smo rekli, da lahko premagamo vsakogar in to smo danes dokazali. Lahko pa padejo tudi Poljaki."

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Rusija

Za zmago nad Poljaki pa bomo potrebovali kapetana Tineta Urnauta v takšni formi, kot je bil danes, ko je bil s 13 točkami najuspešnejši Slovenec: "Danes je zmaga najslajša. Pred takšnim občinstvom je vse mogoče. Vemo, da smo sposobni premagati vsakogar. Danes smo imeli stalnost, bili smo natančni v težkih situacijah. Rusi imajo najmočnejši blok in težko je napadati, če nisi natančen. Ko smo bili natančni, smo dobro zaključevali napade. To smo danes zelo dobro oddelali, tudi mi pa imamo vrhunsko blok obrambo. Ne spomnim se, da bi nas kdo razbil, tudi danes smo jih zaustavili in si priborili kontranapade ter zaključili."

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Rusija

Slovenci so danes na igrišču pustili srce, za njih izgubljene žoge ni bilo, bili so natančni pri podajah. Servisi bi morali biti orožje Rusov, a so bili Slovencev, vse to pa je prineslo fantastično zmago in četrtkovo polfinale s Poljsko, svetovnim prvakom. V Ljubljani bo tako na sporedu še en spektakel.

Polfinale je tu Našim fantom uspelo nemogoče: Zmleli so aktualne evropske prvake!

Zanimiva gesta Kaj je naredil slovenski selektor, ko so mu omenili Ruse?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.