Saj ne more biti res, James in Davis pobledela ob tej potezi soigralca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nezaslišana poteza zvezdnika moštva Los Angeles Lakers.
Oglej si celoten članek

Los Angeles Lakers so v noči na ponedeljek utrpeli še tretji zaporedni poraz v novi sezoni NBA lige, čeprav so manj kot dve minuti pred koncem še vodili za sedem točk.

Košarkarji Portland Trail Blazers so na koncu slavili s 106:104.

NBA Trail Blazersi šokirali Lakerse s povratkom v zadnji minuti

Razplet tekme je bil v veliki meri posledica katastrofalne odločitve Russella Westbrooka, ki je dobre pol minute pred iztekom igralnega časa po nepotrebnem zapravil žogo.

Lakersi so imeli pri izidu 102:101 napad za povišanje prednosti, ki ga je vodil Westbrook. Do konca temke je bilo še 30 sekund, do konca napada pa še 17. Lakersi so imeli več kot dovolj časa za izdelano akcijo, a se je Westbrook odločil za met, pri čemer je bil neuspešen.

Portland je pobral odbito žogo, Damian Lillard pa je zadel trojko za vodstvo gostujoče ekipe. LeBron James je uspel izenačiti, tri sekunde pred koncem pa je s polaganjem zadel Jerami Grant. James je imel nato še zadnjo priložnost za podaljšek, a je bil nenatančen ob zvoku sirene.

Tako James kot Anthony Davis sta bil nad potezo soigralca šokirana, njuna reakcija pa je bila povsem upravičena. Westbrook na tekmi ni bil strelsko razpoložen, zadel je le 4/15 metov iz igre. Če je želel prevzeti odgovornost, bi lahko potegnil pod obroč, kjer bi imel tudi več možnosti za morebitno osebno napako. Za povrhu so imeli tudi več dovolj časa za izvedbo uigrane akcije, zaradi česar je bila njegova poteza še bolj nerazumljiva.

Družbena omrežja so po tekmi pregorevala od sovražnih zapisov na račun nekdanjega člana Oklahome City Thunder, medtem ko se je LeBron na novinarski konferenci vzdržal kritike.

"Občutek imam, da me želite pripraviti, da nekaj rečem. Vidim, da ste vsi v tisti 'Russell Westbrook kategoriji'. Ne maram izgubljati. Pri čemerkoli. Vseeno mi je, kaj se bo zgodilo v tej sezoni ali do konca moje kariere, preprosto ne maram izgubljati. Lahko pišete, kar želite o Russu, toda jaz nisem tukaj s tem namenom. Tega ne bom počel, kar sem že večkrat povedal. Nisem tak človek," se je v jezik ugriznil James.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.