Salin pilot sploh ne bi smel leteti

Foto: Profimedia Emiliano Sala
Še ena nepravilnost ob nesrečnem letu.
Oglej si celoten članek

Pilot David Ibbotson, ki je iz Nantesa v Cardiff peljal argentinskega nogometaša Emiliana Salo, je bil barvno slep in ni imel dovoljenja za nočne lete, poroča BBC Wales. Letalo je z radarja izginilo 21. januarja letos, nogometaševo truplo so našli slabe tri tedne pozneje, pilotovega ne.

"Barvna slepota pilotu preprečuje, da bi ponoči jasno razločeval med barvami, a je ponoči razločevanje med zeleno in rdečo lučjo ključno," je za BBC dejal neznani vir iz letalstva.

Britanska uprava za civilno letalstvo tega podatka ne želi komentirati, dokler preiskava britanske agencije za letalske nesreče, v kateri se osredotočajo na dovoljenje, ne bo končana. So pa pristojni organi potrdili, da Ibbotson na zasebni britanski pilotski licenci ni imel potrdila za nočno letenje.

Prepis pogovora Tako se je dogovoril za usodni let

Javni podatki britanske uprave za civilno letenje kažejo, da je Ibbotson pri sebi moral imeti bralna očala ter da se je moral držati omejitev, navedenih na britanski licenci.

Let v Cardiff, kjer bi 28-letni Sala moral nadaljevati kariero, je sicer organiziral nogometni agent Willie McKay, ki pravi, da v izbiro letala in pilota ni bil vpleten. Končno poročilo o nesreči bo najverjetneje objavljeno v začetku prihodnjega leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.