Salzburg premočan za Olimpijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hokejisti Olimpije so v 25. kolu razširjenega avstrijskega prvenstva izgubili na Solnograškem (7:2).
Oglej si celoten članek

Hokejisti Olimpije so se močno oslabljeni, brez deseterice hokejistov, podali na najtežje gostovanje k aktualnim prvakom v Salzburg, kjer so že osem let brez kakršnegakoli uspeha.

Ponovno je v gol moral mladi Tilen Spreitzer, ki pa se ni ustrašil težke in zahtevne naloge in je po 42 obrambah v torek proti Dunaju doma, zdaj nanizal kar 47 obramb, a kljub temu ni mogel preprečiti poraza z 2:7.

Trije goli Hughesa

Sicer so domači v peti minuti povedli z golom Thomasa Raffla, a bi že dve minuti kasneje lahko izenačil Gal Koren, vendar je bil domači vratar na mestu. Ob prvi prednosti z igralcem več, ob izključitvi Batiča, je nekdanji ljubljenec tivolskih tribun John Hughes z leve strani dosegel drugi gol za Salzburg.

Isti igralec je le tri minute kasneje prednost povišal na 3:0 in takrat je kazalo na hud polom Ljubljančanov. A se je pred koncem prvega dela zatresla tudi domača mreža, ko je Aljaž Chvatal ušel domači obrambi, v zadnjem trenutku ga je Bobby Raymond ustavljal s prekrškom in dosojen je bil kazenski strel, ki ga je mladi ljubljanski napadalec realiziral za znižanje izida.

Gol je Ljubljančanom dan energijo. Na začetku druge tretjine so bili podjetnejši, z večjo posestjo ploščka, toda niso uspeli doseči gola. V 26. minuti je to drugič uspelo Rafflu. Olimpija se je hitro znova približala na -2, ko je domačega vratarja z desne strani s strelom iz roke presenetil kapetan Aleš Mušič. Do konca druge tretjine je blestel vratar Spreitzer z nekaj res izvrstnimi obrambami.

V zadnjem delu, predvsem v zadnjih minutah, je Ljubljančanom zmanjkalo sape in moči in domačini so prišli še do ene gladke zmage.

Liga Ebel, 25. kolo:

Red Bull Salzburg - Olimpija 7:2 (3:1, 1:1, 3:0)
Raffl 5., 26., Hughes 11., 14., 49., Schiechl 54., Rauchenwald 60.; Chvatal 20., Mušič 27.

Liwest Linz - Dornbirn 4:3 (2:0, 1:1, 1:2)

Petek:
Fehervar - VSV Beljak
Graz 99ers - Innsbruck
KAC Celovec - Orli Znojmo
Vienna Capitals - Bolzano

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.