Salzburg zmajem ni dovolil niti častnega gola

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Hokejisti Telemacha Olimpije so na tekmi 29. kola lige Ebel visoko izgubili pri Red Bull Salzburgu (0:4). Zmaji se vse bolj oddaljujejo od osmega mesta, ki po koncu rednega dela še vodi v končnico.
Oglej si celoten članek

Tradicionalna tekmeca v ligi Ebel sta bila pred današnjim obračunom sicer soseda na lestvici, toda vlogo favorita so imeli domači. Ne le zaradi zadnjih okrepitev iz NHL, ko so pri najbogatejšem klubu v ligi sklenili tudi na ta način izboljšati slab položaj na lestvici, pač pa tudi zaradi tradicije, saj je salzburška dvorana za zmaje skorajda zakleta in v njej že štiri leta čakajo na uspeh.

Tudi po današnji tekmi ni bilo nič drugače, po porazu 0:4, že 14. zaporednem v dvorani Ljudski vrt, bo treba na točki s Solnograškega spet nekoliko počakati. Telemach Olimpija je bila precej oslabljena zaradi poškodb, še vedno ni igral najboljši hokejist zeleno-belih Jan Muršak, manjkali pa so tudi že nekaj časa poškodovani Damjan Dervarič ter Jaka Ankerst in Matej Hočevar.

V napovedih pred tekmo v Salzburgu so domači poudarjali, da prihaja njihovo najljubše moštvo, Salzburg pa je sicer šele s to zmago presegel mejo 50-odstotne uspešnosti. Da so nameni Salzburga, da se odlepi iz druge polovice lestvice, resni, je govorila tudi postava domačega moštva, ki je bilo praktično v popolni zasedbi z vsemi novimi okrepitvami.

Na ledu tudi mladi četrti napad

Salzburžani so skozi celotno tekmo narekovali ritem in potisnili Ljubljančane v njihovo tretjino, kjer je imel, kot že na številnih tekmah, največ dela vratar Jerry Kuhn. Domači so povedli v sedmi minuti, ko so bili prvič in edinkrat na ledeni ploskvi mladi hokejisti ljubljanskega četrtega napada (Gregor Režek - Mitja Dovič - Jaka Zdešar), ki so dobili priložnost zaradi številnih poškodb soigralcev.

Sicer so do 30. minute tudi gostje imeli nekaj priložnosti, še najlepšo Žiga Pance v 13. minuti, ko mu je bivši NHL-ovec Alex Auld ubranil samostojni prodor. Domači pa so v manj kot minuti v drugi tretjini zadeli dvakrat in odločili zmagovalca.

V zadnjem delu je Mike Ratchuk zadel prečko, po četrtem golu v 52. minuti pa je Kuhna zamenjal Matic Boh in ohranil mrežo nedotaknjeno, toda zmaga domačih je bila že pred tem potrjena in zaslužena.

Zeleno-beli bodo zdaj igrali dve tekmi doma, najprej v petek proti Gradcu, v nedeljo pa še proti Dornbirnu.

Liga Ebel, 29. kolo:

Red Bull Salzburg : Telemach Olimpija 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Kristler (7), Keller (30), DiBenedetto (31), Komarek (52)

Graz 99ers : Dornbirn 5:3 (3:0, 2:1, 0:2)
Innsbruck : KAC Celovec 1:8 (0:3, 1:2, 0:3)
Medveščak : Sapa Fehervar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Orli Znojmo : VSV Beljak 7:2 (4:0, 1:2, 2:0)
Black Wings Linz : Vienna Capitals 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.