Šport
19 ogledov

Salzburg zmajem ni dovolil niti častnega gola

Medveščak Zagreb Tilia Olimpija EBEL ice fever zagreb McBride sodnik pak plošček Dalibor Urukalović/PIXSELL
Hokejisti Telemacha Olimpije so na tekmi 29. kola lige Ebel visoko izgubili pri Red Bull Salzburgu (0:4). Zmaji se vse bolj oddaljujejo od osmega mesta, ki po koncu rednega dela še vodi v končnico.

Tradicionalna tekmeca v ligi Ebel sta bila pred današnjim obračunom sicer soseda na lestvici, toda vlogo favorita so imeli domači. Ne le zaradi zadnjih okrepitev iz NHL, ko so pri najbogatejšem klubu v ligi sklenili tudi na ta način izboljšati slab položaj na lestvici, pač pa tudi zaradi tradicije, saj je salzburška dvorana za zmaje skorajda zakleta in v njej že štiri leta čakajo na uspeh.

Tudi po današnji tekmi ni bilo nič drugače, po porazu 0:4, že 14. zaporednem v dvorani Ljudski vrt, bo treba na točki s Solnograškega spet nekoliko počakati. Telemach Olimpija je bila precej oslabljena zaradi poškodb, še vedno ni igral najboljši hokejist zeleno-belih Jan Muršak, manjkali pa so tudi že nekaj časa poškodovani Damjan Dervarič ter Jaka Ankerst in Matej Hočevar.

V napovedih pred tekmo v Salzburgu so domači poudarjali, da prihaja njihovo najljubše moštvo, Salzburg pa je sicer šele s to zmago presegel mejo 50-odstotne uspešnosti. Da so nameni Salzburga, da se odlepi iz druge polovice lestvice, resni, je govorila tudi postava domačega moštva, ki je bilo praktično v popolni zasedbi z vsemi novimi okrepitvami.

Na ledu tudi mladi četrti napad

Salzburžani so skozi celotno tekmo narekovali ritem in potisnili Ljubljančane v njihovo tretjino, kjer je imel, kot že na številnih tekmah, največ dela vratar Jerry Kuhn. Domači so povedli v sedmi minuti, ko so bili prvič in edinkrat na ledeni ploskvi mladi hokejisti ljubljanskega četrtega napada (Gregor Režek - Mitja Dovič - Jaka Zdešar), ki so dobili priložnost zaradi številnih poškodb soigralcev.

Sicer so do 30. minute tudi gostje imeli nekaj priložnosti, še najlepšo Žiga Pance v 13. minuti, ko mu je bivši NHL-ovec Alex Auld ubranil samostojni prodor. Domači pa so v manj kot minuti v drugi tretjini zadeli dvakrat in odločili zmagovalca.

V zadnjem delu je Mike Ratchuk zadel prečko, po četrtem golu v 52. minuti pa je Kuhna zamenjal Matic Boh in ohranil mrežo nedotaknjeno, toda zmaga domačih je bila že pred tem potrjena in zaslužena.

Zeleno-beli bodo zdaj igrali dve tekmi doma, najprej v petek proti Gradcu, v nedeljo pa še proti Dornbirnu.

Liga Ebel, 29. kolo:

Red Bull Salzburg : Telemach Olimpija 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Kristler (7), Keller (30), DiBenedetto (31), Komarek (52)

Graz 99ers : Dornbirn 5:3 (3:0, 2:1, 0:2)
Innsbruck : KAC Celovec 1:8 (0:3, 1:2, 0:3)
Medveščak : Sapa Fehervar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Orli Znojmo : VSV Beljak 7:2 (4:0, 1:2, 2:0)
Black Wings Linz : Vienna Capitals 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.