Sampras šokiral Federerja

Foto: Žurnal24 V tretje gre rado.
Tretji ekshibicijski dvoboj teniških legend Petea Samprasa in Rogerja Federerja se je v Macau končal s senzacionalno zmago Američana, ki je slavil v dveh nizih.
Oglej si celoten članek

Švicar Roger Federer, številka 1 svetovnega tenisa, je v tretjem ekshibicijskem dvoboju z nekdanjim velikanom moškega tenisa Američanom Petom Samprasom v Macau doživel velik šok. Teniški "upokojenec" je namreč danes slavil zmago v dveh nizih s 7:6 (8) in 6:4. Nekdanji šampion je Federerju prvič odvzel servis pri 4:4 v drugem nizu in nato do konca zgolj zadržal svoj začetni udarec ter prišel do zmage, s katero je skupni izid v zmagah na azijski ekshibicijski turneji znižal na 1:2.

Spektakularni dvoboj v nabito polni dvorani je bil že njun tretji v zadnjih petih dneh, po obračunih v Seulu in Kuala Lumpurju. Federer je torkov dvoboj v Seulu dobil po dobri uri igre s 6:4 in 6:3, drugi v Maleziji pa je bil precej bolj tesen, saj je Švicar za zmago s 7:6 (6) in 7:6 (5) potreboval več kot uro in pol.

Zanimivo je, da sta se tekmeca v času, ko je tudi Sampras še aktivno igral, pomerila le enkrat. Leta 2001 je v Wimbledonu po petih nizih prav tako slavil Federer. In prav ta poraz je končal Samprasovo vladavino v All England Clubu. Sampras, ki je danes star 36 let - deset več od Federerja -, se je od profesionalnega tenisa upokojil že pred petimi leti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.