Šport
12 ogledov

Sampras šokiral Federerja

V tretje gre rado. Žurnal24 main
Tretji ekshibicijski dvoboj teniških legend Petea Samprasa in Rogerja Federerja se je v Macau končal s senzacionalno zmago Američana, ki je slavil v dveh nizih.

Švicar Roger Federer, številka 1 svetovnega tenisa, je v tretjem ekshibicijskem dvoboju z nekdanjim velikanom moškega tenisa Američanom Petom Samprasom v Macau doživel velik šok. Teniški "upokojenec" je namreč danes slavil zmago v dveh nizih s 7:6 (8) in 6:4. Nekdanji šampion je Federerju prvič odvzel servis pri 4:4 v drugem nizu in nato do konca zgolj zadržal svoj začetni udarec ter prišel do zmage, s katero je skupni izid v zmagah na azijski ekshibicijski turneji znižal na 1:2.

Spektakularni dvoboj v nabito polni dvorani je bil že njun tretji v zadnjih petih dneh, po obračunih v Seulu in Kuala Lumpurju. Federer je torkov dvoboj v Seulu dobil po dobri uri igre s 6:4 in 6:3, drugi v Maleziji pa je bil precej bolj tesen, saj je Švicar za zmago s 7:6 (6) in 7:6 (5) potreboval več kot uro in pol.

Zanimivo je, da sta se tekmeca v času, ko je tudi Sampras še aktivno igral, pomerila le enkrat. Leta 2001 je v Wimbledonu po petih nizih prav tako slavil Federer. In prav ta poraz je končal Samprasovo vladavino v All England Clubu. Sampras, ki je danes star 36 let - deset več od Federerja -, se je od profesionalnega tenisa upokojil že pred petimi leti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.