San Iker po 16 letih zapustil Real

Foto: EPA
Foto: EPA
Sloviti španski reprezentančni vratar Iker Casillas je po dolgih 16 letih zapustil madridski Real, kariero pa bo nadaljeval pri portugalskem Portu.
Oglej si celoten članek

 Štiriintridesetletni Iker Casillas, sicer otrok nogometnega velikana iz Madrida, je s portugalskim podprvakom podpisal dvoletno pogodbo.

"Real Madrid in Porto sta dosegla dogovor glede prestopa Ikerja Casillasa v portugalski klub," so zapisali na spletni strani Reala. Casillas se je s Portom že pred dnevi dogovoril glede višine osebnih dohodkov, sedaj sta se uskladila tudi kluba.

Casillas je za Real odigral 725 tekem. Med letoma 1999 in 2015 je z njo osvojil številne lovorike, med drugim je trikrat slavil v Ligi prvakov, petkrat v španskem prvenstvu, dvakrat v španskem kraljevem pokalu in štirikrat v španskem superpokalu. 

"Sveti Iker" je globoke sledi pustil tudi na reprezentančnem področju, kot član španske izbrane vrste je dvakrat slavil na evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici leta 2008 ter na Poljskem in v Ukrajini leta 2012 ter na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki leta 2010.

Vodstvo madridskega Reala sicer skuša v svoje vrste pripeljati 24-letnega vratarja Manchester Uniteda Davida de Geo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.