Šport > Nogomet
26 ogledov

San Iker po 16 letih zapustil Real

iker casillas EPA
Sloviti španski reprezentančni vratar Iker Casillas je po dolgih 16 letih zapustil madridski Real, kariero pa bo nadaljeval pri portugalskem Portu.

 Štiriintridesetletni Iker Casillas, sicer otrok nogometnega velikana iz Madrida, je s portugalskim podprvakom podpisal dvoletno pogodbo.

"Real Madrid in Porto sta dosegla dogovor glede prestopa Ikerja Casillasa v portugalski klub," so zapisali na spletni strani Reala. Casillas se je s Portom že pred dnevi dogovoril glede višine osebnih dohodkov, sedaj sta se uskladila tudi kluba.

Casillas je za Real odigral 725 tekem. Med letoma 1999 in 2015 je z njo osvojil številne lovorike, med drugim je trikrat slavil v Ligi prvakov, petkrat v španskem prvenstvu, dvakrat v španskem kraljevem pokalu in štirikrat v španskem superpokalu. 

"Sveti Iker" je globoke sledi pustil tudi na reprezentančnem področju, kot član španske izbrane vrste je dvakrat slavil na evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici leta 2008 ter na Poljskem in v Ukrajini leta 2012 ter na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki leta 2010.

Vodstvo madridskega Reala sicer skuša v svoje vrste pripeljati 24-letnega vratarja Manchester Uniteda Davida de Geo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.