Sani ne pozna poraza

Foto: Žurnal24 Preldžič (Fenerbahče) je dobil devet minut za dokazovanje na tekmi proti neporaž
V četrtek sta se v 6. kolu v skupini C Evrolige srečali moštvi Bečiroviča in Vidmarja ter Preldžiča. Z devetimi točkami se je izkazal Vidmar, prav toliko jih je v tekmi skupine A dosegel Jurak.
Oglej si celoten članek

Od slovenskih košarkarjev, ki igrajo v tujih klubih v Evroligi, smo v četrtek zvečer spremljali obračun Sanija Bečiroviča in Gašperja Vidmarja ter Emila Preldžiča. Sanijev Panathinaikos je Fenerbahče Gašperja in Emila premagal s 83:64 in tako kot edini klub v Evroligi ostaja neporažen. Od slovenske trojice je bil najuspešnejši Vidmar, saj je v 22 minutah dosegel devet točk, šestkrat je žogo ujel v skoku. Preldžič je v devetih minutah zadel enkrat, prav tako je zgolj dve točki v sicer 22 minutah na parketu dosegel Bečirovič. Najboljši strelec srečanja je bil povratnik iz lige NBA in nekdanji igralec Olimpije Šarunas Jasikevičius, v zgolj 18 minutah na parketu je dosegel 19 točk.

 

Slovenci v Evroligi

Skupina A:
Olympiacos : Žalgiris 90:74 (Jurak: 9 točk)
Tau Ceramica : CSKA 76:85 (Smodiš: ni igral)
Skupina C:
Fenerbahče : Panathinaikos 64:83 (Vidmar: 9 točk, Preldžič: 2 točki; Bečirovič: 2 točki)

V ekipi Žalgirisa je imel pomembno vlogo Goran Jurak, v 29 minutah je dosegel 9 točk in štirikrat uspešno skočil. A litovska ekipa je z 74:90 klonila na gostovanju pri Olympiacosu. Za slednje je za četrto zmago v sezoni Arvidas Macijauskas dal kar 32 točk. Na srečanju med Tau Ceremico in CSKA Moskvo, zmagali so slednji z rezultatom 85:76, Matjaž Smodiš zaradi poškodbe ni igral. Smodišev klub s petimi zmagami in enim porazom (proti Olimpiji) še naprej vodi v skupini A, medtem ko Union Olimpija po sredinem porazu ostaja na šestem mestu.

V sredo sta se v sklopu skupine B pomerila Jaka Lakovič in Erazem Lorbek oziroma Barcelona in Lottomatica.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.