Šport > Košarka
6 ogledov

Sani ne pozna poraza

Preldžič (Fenerbahče) je dobil devet minut za dokazovanje na tekmi proti neporaž Žurnal24 main
V četrtek sta se v 6. kolu v skupini C Evrolige srečali moštvi Bečiroviča in Vidmarja ter Preldžiča. Z devetimi točkami se je izkazal Vidmar, prav toliko jih je v tekmi skupine A dosegel Jurak.

Od slovenskih košarkarjev, ki igrajo v tujih klubih v Evroligi, smo v četrtek zvečer spremljali obračun Sanija Bečiroviča in Gašperja Vidmarja ter Emila Preldžiča. Sanijev Panathinaikos je Fenerbahče Gašperja in Emila premagal s 83:64 in tako kot edini klub v Evroligi ostaja neporažen. Od slovenske trojice je bil najuspešnejši Vidmar, saj je v 22 minutah dosegel devet točk, šestkrat je žogo ujel v skoku. Preldžič je v devetih minutah zadel enkrat, prav tako je zgolj dve točki v sicer 22 minutah na parketu dosegel Bečirovič. Najboljši strelec srečanja je bil povratnik iz lige NBA in nekdanji igralec Olimpije Šarunas Jasikevičius, v zgolj 18 minutah na parketu je dosegel 19 točk.

 

Slovenci v Evroligi

Skupina A:
Olympiacos : Žalgiris 90:74 (Jurak: 9 točk)
Tau Ceramica : CSKA 76:85 (Smodiš: ni igral)
Skupina C:
Fenerbahče : Panathinaikos 64:83 (Vidmar: 9 točk, Preldžič: 2 točki; Bečirovič: 2 točki)

V ekipi Žalgirisa je imel pomembno vlogo Goran Jurak, v 29 minutah je dosegel 9 točk in štirikrat uspešno skočil. A litovska ekipa je z 74:90 klonila na gostovanju pri Olympiacosu. Za slednje je za četrto zmago v sezoni Arvidas Macijauskas dal kar 32 točk. Na srečanju med Tau Ceremico in CSKA Moskvo, zmagali so slednji z rezultatom 85:76, Matjaž Smodiš zaradi poškodbe ni igral. Smodišev klub s petimi zmagami in enim porazom (proti Olimpiji) še naprej vodi v skupini A, medtem ko Union Olimpija po sredinem porazu ostaja na šestem mestu.

V sredo sta se v sklopu skupine B pomerila Jaka Lakovič in Erazem Lorbek oziroma Barcelona in Lottomatica.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.