Sanjski finale Li Na – Serena, Rafa koraka naprej

Foto: EPA
Foto: EPA
Prvi igralec s svetovne teniške lestvice, Španec Rafael Nadal, je po dobrih dveh urah in pol strl odpor Kanadčana Miloša Raonića in se uvrstil v polfinale mastersa v Miamiju. Sanjski finale pri ženskah.
Oglej si celoten članek

V finalu ženskega dela teniškega turnirja v Miamiju bodo gledalci videli sanjski finale med Američanko Sereno Williams in Kitajko Li Na, zmagovalko Melbourna. Kitajka je v polfinalu s 7:5, 2:6 in 6:3 ugnala Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, Williamsova pa je pred tem dosegla 15. zaporedno zmago proti Rusinji Mariji Šarapovi s 6:3 in 6:4.

Williamsova se je na turnirju z nagradnim skladom 5,56 milijona dolarjev že devetič uvrstila v finale, v Miamiju pa je zmagala že šestkrat. V dvoboju z Najevo je velika favoritinja, saj je doslej dobila 10 od 11 medsebojnih tekem.

V moški konkurenci pa sta znana še preostala polfinalista. Čeh Tomáš Berdych je s 6:4 in 7:6 (3) premagal Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, Španec Rafael Nadal, vodilni igralec lestvice ATP, pa po dobrih dveh urah in pol Kanadčana Miloša Raonića s 4:6, 6:2, 6:4. Že dan prej sta se v polfinale uvrstila Srb Novak Đoković in Japonec Kei Nishikori, ki je izločil Švicarja Rogerja Federerja.

ATP Miami (5,649 milijona dolarjev), četrtfinale:

Tomáš Berdych (Češ/7) : Aleksander Dolgopolov (Ukr/22) 6:4, 7:6 (3);
Rafael Nadal (Špa/1) : Miloš Raonić (Kan/12) 4:6, 6:2, 6:4.

WTA (5,427 milijona dolarjev), polfinale:

Serena Williams (ZDA/1) : Marija Šarapova (Rus/4) 6:4, 6:3;
Li Na (Kit/2) : Dominika Cibulková (Slk) 7:5, 2:6, 6:3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.