Šport
22 ogledov

Sanjski finale Li Na – Serena, Rafa koraka naprej

Nadal Raonic Key Biscayne Miami Sony Open četrtfinale EPA
Prvi igralec s svetovne teniške lestvice, Španec Rafael Nadal, je po dobrih dveh urah in pol strl odpor Kanadčana Miloša Raonića in se uvrstil v polfinale mastersa v Miamiju. Sanjski finale pri ženskah.

V finalu ženskega dela teniškega turnirja v Miamiju bodo gledalci videli sanjski finale med Američanko Sereno Williams in Kitajko Li Na, zmagovalko Melbourna. Kitajka je v polfinalu s 7:5, 2:6 in 6:3 ugnala Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, Williamsova pa je pred tem dosegla 15. zaporedno zmago proti Rusinji Mariji Šarapovi s 6:3 in 6:4.

Williamsova se je na turnirju z nagradnim skladom 5,56 milijona dolarjev že devetič uvrstila v finale, v Miamiju pa je zmagala že šestkrat. V dvoboju z Najevo je velika favoritinja, saj je doslej dobila 10 od 11 medsebojnih tekem.

V moški konkurenci pa sta znana še preostala polfinalista. Čeh Tomáš Berdych je s 6:4 in 7:6 (3) premagal Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, Španec Rafael Nadal, vodilni igralec lestvice ATP, pa po dobrih dveh urah in pol Kanadčana Miloša Raonića s 4:6, 6:2, 6:4. Že dan prej sta se v polfinale uvrstila Srb Novak Đoković in Japonec Kei Nishikori, ki je izločil Švicarja Rogerja Federerja.

ATP Miami (5,649 milijona dolarjev), četrtfinale:

Tomáš Berdych (Češ/7) : Aleksander Dolgopolov (Ukr/22) 6:4, 7:6 (3);
Rafael Nadal (Špa/1) : Miloš Raonić (Kan/12) 4:6, 6:2, 6:4.

WTA (5,427 milijona dolarjev), polfinale:

Serena Williams (ZDA/1) : Marija Šarapova (Rus/4) 6:4, 6:3;
Li Na (Kit/2) : Dominika Cibulková (Slk) 7:5, 2:6, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.