Sanjski finale v Miamiju

Foto: EPA
Foto: EPA
V finalu teniškega mastersa v Miamiju se bosta še tretjič v letošnji sezoni pomerila Roger Federer in Rafael Nadal.
Oglej si celoten članek

Ljubitelji tenisa v Key Biscaynu bodo znova prišli na svoj račun, saj se bosta za lovoriko potegovala najboljša igralca letošnje sezone in večna rivala, Roger Federer in Rafael Nadal.

Nadal je v prvem polfinalnem obračunu s 6:1, 7:5 premagal Fabia Fogninija, Federer pa je po maratonskem obračunu in treh podaljšanih igrah izločil Nicka Kyrgiosa s 7:6(9), 6:7(9), 7:6(5).

To bo tretji medsebojni obračun Nadala in Federerja v letošnji sezoni, oba dosedanja je dobil švicarski veteran, ki je slavil v finalu OP Avstralije in četrtem krogu mastersa v Indian Wellsu.

Foto: EPA rafael nadal

Tenisača sta v finalu Miamija igrala že leta 2005, takrat se je po petih nizih zmage veselil Federer. V medsebojnih obračunih s 23-13 vodi Nadal, a se mu Federer vztrajno približuje, saj je poleg omenjenih dveh obračunov dobil tudi finalni spopad v Baslu leta 2015. V Indian Wellsu je sploh prvič v karieri zabeležil tri zaporedne zmage proti večnemu rivalu, v Miamiju bo tako lovil že četrto.

Nadal bo v finalu zelo motiviran, saj se bo želel nasprotniku oddolžiti za več zaporednih porazov in prvič v karieri osvojiti masters na Floridi, kjer je v preteklosti štirikrat klonil na zadnji stopnici.

ATP Masters 1000, Miami, polfinale:

Roger Federer (Švi/4) - Nick Kyrgios (Avs/12) 7:6 (9), 6:7 (9), 7:6 (5)
Rafael Nadal (Špa/5) - Fabio Fognini (Ita) 6:1, 7:5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.