Šport
66 ogledov

Sanjski finale v Miamiju

roger federer EPA
V finalu teniškega mastersa v Miamiju se bosta še tretjič v letošnji sezoni pomerila Roger Federer in Rafael Nadal.

Ljubitelji tenisa v Key Biscaynu bodo znova prišli na svoj račun, saj se bosta za lovoriko potegovala najboljša igralca letošnje sezone in večna rivala, Roger Federer in Rafael Nadal.

Nadal je v prvem polfinalnem obračunu s 6:1, 7:5 premagal Fabia Fogninija, Federer pa je po maratonskem obračunu in treh podaljšanih igrah izločil Nicka Kyrgiosa s 7:6(9), 6:7(9), 7:6(5).

To bo tretji medsebojni obračun Nadala in Federerja v letošnji sezoni, oba dosedanja je dobil švicarski veteran, ki je slavil v finalu OP Avstralije in četrtem krogu mastersa v Indian Wellsu.

rafael nadal | Avtor: EPA EPA

Tenisača sta v finalu Miamija igrala že leta 2005, takrat se je po petih nizih zmage veselil Federer. V medsebojnih obračunih s 23-13 vodi Nadal, a se mu Federer vztrajno približuje, saj je poleg omenjenih dveh obračunov dobil tudi finalni spopad v Baslu leta 2015. V Indian Wellsu je sploh prvič v karieri zabeležil tri zaporedne zmage proti večnemu rivalu, v Miamiju bo tako lovil že četrto.

Nadal bo v finalu zelo motiviran, saj se bo želel nasprotniku oddolžiti za več zaporednih porazov in prvič v karieri osvojiti masters na Floridi, kjer je v preteklosti štirikrat klonil na zadnji stopnici.

ATP Masters 1000, Miami, polfinale:

Roger Federer (Švi/4) - Nick Kyrgios (Avs/12) 7:6 (9), 6:7 (9), 7:6 (5)
Rafael Nadal (Špa/5) - Fabio Fognini (Ita) 6:1, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.