Sanjski preobrat Olimpije

Foto: Žurnal24 Hokejisti Olimpije so na domačem ledu premagali goste iz Salzburga.
Slovenska predstavnika v ligi Ebel sta v 26. kolu igrala doma. Hokejisti Olimpije so po zaslugi preobrata v zadnjih minutah tekme premagali Salzburg. Jesenice so izgubile proti Dunaju.
Oglej si celoten članek
 

Liga Ebel, 26. kolo

T. Olimpija : Salzburg 6:4
A. Jesenice : Dunaj 5:7
Gradec : Alba 5:2
VSV : KAC 1:3
Innsbruck : Linz 3:2*
* po kazenskih strelih

Hokejisti Olimpije so v 26. kolu lige Ebel po zaslugi preobrata v zadnjih minutah igre s 6:4 premagali goste iz Salzburga , medtem ko so Jeseničani doživeli še četrti zaporedni poraz. Tokrat so jih premagali vodilni Dunajčani .

Preobrat v zadnjih minutah
Ljubljančani so tekmo proti Salzburgu začeli odločno. V prvi tretjini so proti vratom svojih nasprotnikov streljali kar 16-krat, vendar to ni bilo dovolj, da bi na prvi odmor odšli s prednostjo. V osmi minuti je najprej streljal Banham, takoj za njim še Elik, vendar sta bila oba neuspešna. Zato pa je samo minuto kasneje natančneje meril Egon Murič , ki je tako Olimpijo popeljal v vodstvo. Gostje pa so za izenačenje potrebovali samo dobre pol minute, zadel je Manuel Latusa . Proti koncu tretjine so Ljubljančani igrali z dvema igralcema manj in sledila je kazen. Goste je v vodstvo popeljal Mario Scalzo . V drugi tretjini so gostitelji doživeli še en hladen tuš. Novi vratar zmajev Markus Korhonen je klonil še tretjič. V četrti minuti nadaljevanja ga je premagal Daniel Welser .


Zmaji so tokrat našli pravi recept. © Dejan Mijović

 
Gostitelji se vseeno niso predali, kar se jim je obrestovalo v 26. minuti, ko je zadel Žiga Pavlin . Manj kot tri minute pred koncem druge tretjine pa je gostitelje v neugodni položaj postavil Arian Foster , ki je zadel za 4:2. Ljubljančanom je upanje na preobrat v šesti minuti zadnje tretjine vlil Frank Banham , ki je zaostanek znižal na 3:4. Ko je že kazalo, da so hokejisti iz Salzburga Ljubljančane umirili in da bodo tekmo varno pripeljali do konca, pa je sledil preobrat. Najprej je izenačil Mitchell , kmalu zatem je Ljubljančane z drugim zadetkom v vodstvo popeljal Banham, ki je nekaj trenutkov kasneje z zadetkom v prazno mrežo postavil tudi končni izid 6:4.

Za Jeseničane usodne zadnje minute
Jeseničani so na domačem ledu doživeli nov poraz. Prvič v letošnji sezoni so izgubili proti vodilnim Dunajčanom. Jeseničani so v Podmežakli že v prvi tretjini močno pritisnili proti vratom gostiteljev in to se jim je obrestovalo v sedmi minuti, ko je ob igri z igralcem več zadel Tomaž Razingar . Podala sta mu Robar in Terlikar . Pet minut kasneje je ravno tako ob igri z igralcem več na 2:0 povišal Jean Philippe Pare , pri tem golu je kot podajalec sodeloval strelec prvega zadetka Razingar. Pare je svoj drugi zadetek in tretjega za Jesenice dosegel v 18. minuti. Zadnje minute pa so povsem pripadle gostom. Prvi zadetek za Dunajčane je dosegel Cristian Dolezal , prav v zadnjih sekundah prve tretjine pa je zaostanek na 2:3 znižal Wawrenka .


Jeseničani so proti Dunajčanom v Podmežakli prejeli kar sedem zadetkov, kar je bilo preveč, da bi se lahko veselili zmage. © Boštjan Tacol

 
Druga tretjina se je za gostitelje začela slabo, saj so Dunajčani izkoristili igralca več na ledu in prek Tropperja izenačili, kasneje pa prek Selmserja celo povedli s 4:3. Tik pred koncem druge tretjine je za izenačenje in veselje več kot dvatisočglave množiče poskrbel David Rodman , pri zadetku z igralcem več sta sodelovala še Razingar in Kranjc . Prav slednji je na začetku zadnje tretjine gostitelje popeljal v vodstvo s 5:4. S tem pa strelskih vaj napadalcev še ni bilo konec. Na žalost so bili v tem elementu igre uspešnejši gostje, saj je na 5:5 izenačil Tropper, v nadaljevanju pa je odločilna dva zadetka dosegel še Lebeau , zadnjega v prazno mrežo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.