Šport
2 ogledov

Sanjski preobrat Olimpije

Hokejisti Olimpije so na domačem ledu premagali goste iz Salzburga. Žurnal24 main
Slovenska predstavnika v ligi Ebel sta v 26. kolu igrala doma. Hokejisti Olimpije so po zaslugi preobrata v zadnjih minutah tekme premagali Salzburg. Jesenice so izgubile proti Dunaju.
 

Liga Ebel, 26. kolo

T. Olimpija : Salzburg 6:4
A. Jesenice : Dunaj 5:7
Gradec : Alba 5:2
VSV : KAC 1:3
Innsbruck : Linz 3:2*
* po kazenskih strelih

Hokejisti Olimpije so v 26. kolu lige Ebel po zaslugi preobrata v zadnjih minutah igre s 6:4 premagali goste iz Salzburga , medtem ko so Jeseničani doživeli še četrti zaporedni poraz. Tokrat so jih premagali vodilni Dunajčani .

Preobrat v zadnjih minutah
Ljubljančani so tekmo proti Salzburgu začeli odločno. V prvi tretjini so proti vratom svojih nasprotnikov streljali kar 16-krat, vendar to ni bilo dovolj, da bi na prvi odmor odšli s prednostjo. V osmi minuti je najprej streljal Banham, takoj za njim še Elik, vendar sta bila oba neuspešna. Zato pa je samo minuto kasneje natančneje meril Egon Murič , ki je tako Olimpijo popeljal v vodstvo. Gostje pa so za izenačenje potrebovali samo dobre pol minute, zadel je Manuel Latusa . Proti koncu tretjine so Ljubljančani igrali z dvema igralcema manj in sledila je kazen. Goste je v vodstvo popeljal Mario Scalzo . V drugi tretjini so gostitelji doživeli še en hladen tuš. Novi vratar zmajev Markus Korhonen je klonil še tretjič. V četrti minuti nadaljevanja ga je premagal Daniel Welser .


Zmaji so tokrat našli pravi recept. © Dejan Mijović

 
Gostitelji se vseeno niso predali, kar se jim je obrestovalo v 26. minuti, ko je zadel Žiga Pavlin . Manj kot tri minute pred koncem druge tretjine pa je gostitelje v neugodni položaj postavil Arian Foster , ki je zadel za 4:2. Ljubljančanom je upanje na preobrat v šesti minuti zadnje tretjine vlil Frank Banham , ki je zaostanek znižal na 3:4. Ko je že kazalo, da so hokejisti iz Salzburga Ljubljančane umirili in da bodo tekmo varno pripeljali do konca, pa je sledil preobrat. Najprej je izenačil Mitchell , kmalu zatem je Ljubljančane z drugim zadetkom v vodstvo popeljal Banham, ki je nekaj trenutkov kasneje z zadetkom v prazno mrežo postavil tudi končni izid 6:4.

Za Jeseničane usodne zadnje minute
Jeseničani so na domačem ledu doživeli nov poraz. Prvič v letošnji sezoni so izgubili proti vodilnim Dunajčanom. Jeseničani so v Podmežakli že v prvi tretjini močno pritisnili proti vratom gostiteljev in to se jim je obrestovalo v sedmi minuti, ko je ob igri z igralcem več zadel Tomaž Razingar . Podala sta mu Robar in Terlikar . Pet minut kasneje je ravno tako ob igri z igralcem več na 2:0 povišal Jean Philippe Pare , pri tem golu je kot podajalec sodeloval strelec prvega zadetka Razingar. Pare je svoj drugi zadetek in tretjega za Jesenice dosegel v 18. minuti. Zadnje minute pa so povsem pripadle gostom. Prvi zadetek za Dunajčane je dosegel Cristian Dolezal , prav v zadnjih sekundah prve tretjine pa je zaostanek na 2:3 znižal Wawrenka .


Jeseničani so proti Dunajčanom v Podmežakli prejeli kar sedem zadetkov, kar je bilo preveč, da bi se lahko veselili zmage. © Boštjan Tacol

 
Druga tretjina se je za gostitelje začela slabo, saj so Dunajčani izkoristili igralca več na ledu in prek Tropperja izenačili, kasneje pa prek Selmserja celo povedli s 4:3. Tik pred koncem druge tretjine je za izenačenje in veselje več kot dvatisočglave množiče poskrbel David Rodman , pri zadetku z igralcem več sta sodelovala še Razingar in Kranjc . Prav slednji je na začetku zadnje tretjine gostitelje popeljal v vodstvo s 5:4. S tem pa strelskih vaj napadalcev še ni bilo konec. Na žalost so bili v tem elementu igre uspešnejši gostje, saj je na 5:5 izenačil Tropper, v nadaljevanju pa je odločilna dva zadetka dosegel še Lebeau , zadnjega v prazno mrežo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.