Sanjsko moštvo, Kukoč in O'Neal člani hrama slavnih

Foto: EPA shaquille o'neal
Toni Kukoć in Shaquille O'Neal sta postala najnovejša člana košarkarskega hrama slavnih, kamor bodo istočasno sprejeli še prvi ameriški Dream Team in srbsko legendo Dušana Ivkovića.
Oglej si celoten članek

Prvo ameriško sanjsko moštvo (Dream Team), Shaquille O'Neal in Toni Kukoć so med novimi člani hrama slavnih Mednarodne košarkarske zveze (Fibe), pridružil pa se jim je tudi legendarni srbski trener Dušan Ivković, je sporočila Fiba

Uradna slovesnost in inavguracija bo 30. septembra na sedežu Fibe v švicarskem Miesu, kraju med Ženevo in Nyonom.

Med več kot 150 kandidati so bili izbrani še Izraelec Mickey Berkowitz, Novozelandec Pero Cameron, Razija Mujanović iz Bosne in Hercegovine in Latvijec Valdis Valters.

Foto: Profimedia toni kukoč Ameriško sanjsko moštvo je leta 1992 v Barceloni osvojilo zlato olimpijsko medaljo. ZDA so tedaj prvič nastopile na olimpijskem turnirju z igralci lige NBA in ekipa, ki se je tedaj zbrala, velja za največjo vseh časov v zgodovini košarke, nekateri menijo, da celo med vsemi športi doslej. V njej so bili legendarni Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Charles Barkley, Karl Malone in David Robinson, ki je član hrama že od leta 2013.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.